Výsledky 1 až 25 z 341

Téma: E4300 - zkušenosti s OC

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: E4300 - zkušenosti s OC

Asi budu za sraba, ale jsou to moje prvni poradne zkusenosti s taktovanim, takze, pustme se do toho:

MoBo: ASUS P5B-E Plus (bios 0304)
    CPU: E4300
    RAM: 2x 1GB DDR2-667 Corsair ValueSelect
    GPU: Gainward 7600GT
    chlazeni: AC Freezer
    zdroj: podle podpisu (mam zapojeny 20+4 + 4 pinove konektory)

Zacal jsem s nominalni frekvenci, nainstalil wokna, vsechny zaplaty a pustil se do toho. Nastavil jsem frekvenci PCI-E na 100Mz, PCI na 33MHz a vypnul PnP OS (na vice mistech na netu jsem se docetl, ze to muze byt problem).

233*9 = 2100 @ 1.3, bez problemu
    280*9 = 2520 @ 1.3, bez problemu
    300*9 = 2700 @ 1.3, bez problemu

osmelil jsem se tedy pro 333, takze
    333*9 = 3000, nicmene tady uz se nic nestalo (cerna obrazovka po rebootu, nevidel jsem ani POST); zkusil jsem si s tim chvili hrat a nepresvedcil jsem procesor ani pri Vcore=1.4V; tuhle vysokou frekvenci jsem uz dal nechtel pokouset (daval jsem to dohromady cely den, unava), takze jsem se vratil
    k 300*9 a z ni hopnul na 315*9. Toho se zadarilo s Vcore=1.35V.
    Pak ale nastaly problemy, chvili jsem se babral v BIOSu (a krome jineho zpet zapl PnP, nevim, jestli to byla pricina, ale radsi to uvadim), kazdopadne do Win uz jsem se nedostal. Bud zamrzly pri tom barvickovem nacitani nebo se resetly uprostred logonu. Zajimave ale je, ze v nouzovem rezimu nebyl problem. Myslel jsem si, ze to je ciste chyba woken, ktere se nevzpamatovaly z modre, nicmene po srazeni frekvence FSB zpet na 200 (nezralo to ani 266, 250 a 233!) fungovaly naprosto korektne.
    Zkusil jsem tedy reinstall a naprosto stejny proces - instalace ovladacu, postupny OC s cilem 300, nicmene v tuto chvili jsem do CPU musel pustit Vcore=1.35V, protoze jinak wokna sly do modre.

Popravde je uz asi pozde, ale premyslim, kde jsem mohl udelat chybu. Urcite se na to nekdo z vas podiva a rekne mi, ze jsem udelal nejakou zakladni botu a jak se na tech stabilnich 300 udrzet (muj puvodni cil byl 333). Nejak uz nevim, takze predem diky

::EDIT::
    Tak prave mi zamrzly wokna na 300*9 @ 1.35, jdu to vyzkouset v nouzaku

::EDIT2::
    Jo a jeste jedna podstatna vec, deska se pri jakemkoli OC chova celkem zvlastne, protoze pri zmene FSB se misto restartu vzdycky vypne, pak "zapne" asi na 0.1, opet vypne a pak teprve regulerne zapne. Neco podobneho je pri tech vytuhnutich, pokud zmacknu reset, nic se nestane, ale cca po peti vterinach se PC vypne a po dalsich 5 vterinach zapne.
    Naposledy upravil WereWiking; 24.02.2007 v 04:15. Důvod: dodatek
    War. War never changes.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. DIAGNOSTIKA VODNÍKA Snímač průtoku a teploty (vaše zkušenosti, rady)
    Založil uib v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 25.08.2006, 15:34
  2. Sata disk závislý na Slave Pata
    Založil Camillek v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 03.02.2006, 12:41
  3. OC P4D 820 + deska GB 8i945G-MF
    Založil Tom.TNT v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 09.09.2005, 15:58
  4. MSI K8N Neo4 Platinum - zkušenosti (klady, zápory, OC)
    Založil shock_wawe v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 08.02.2005, 00:34
  5. OC Acer TravelMate 6XX
    Založil juzko v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 16.12.2002, 20:08

Pravidla přispívání