Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Matematicke vzorce

Standardní Matematicke vzorce

Mozete mi poradit nejaky gnu gpl program na tvorbu matematickych vzorcov?
    Drupal freelancer

Standardní Re: Matematicke vzorce

Co presne myslis tvorbou?
    Pokud ti jde o publikovani textu s mnozstvim matematiky, potom je rozhodne nejlepsi volba typograficky system TeX (nebo odvozeniny, napr. LaTeX).
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

OpenOffice formula - k dokonalosti ma daleko, ale treba ti to bude stacit.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Pokud chceš vzorce jen napsat, tak pro Word existuje nějaké rozšíření, kde se dají psát jakékoli matematické vzorce, je to hodně jednoduché a nemusíš instalovat nový program. Pokud chceš provádět výpočty pomocí vzorců, potom existuje program MathCAD nebo MatLab.
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Matio Zobrazit příspěvek
    Pokud chceš vzorce jen napsat, tak pro Word existuje nějaké rozšíření, kde se dají psát jakékoli matematické vzorce, je to hodně jednoduché a nemusíš instalovat nový program.
    Ano, to je svatá pravda. Je to až tak jednoduché, až to zdržuje. Je to hrozná "klikárna". Psal jsem do školy technickou zprávu se SPOUSTOU vzorečků a když se člověk naučí ten "pseudojazyk" ve kterém se zapisují v OOo ty vzorečky, tak je to desetkrát produktivnější a rychlejší, než to tam ve Wordu "naklikávat".
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Navic v podminkach stoji "pod GNU GPL" s cimz si nejsem u MathCADu, Matlabu natoz Wordu dvakrat jist

No, zatial mi islo len o tvorbu vzorcov a prevedenie do obrazku(printscreen). Zatial som pouzival len OO ale to mi moc nesedi a vela znakov je tam rozne rozmazanych. Skusim sa pozriet na ten TeX. Dik.
    Drupal freelancer

Šaman: mozes mi prosimta hodit odkaz na stiahnutie toho texu/latexu? Hladal som to ale z toho co som nasiel ani neviem o ktoru verziu mam zaujem lebo som ich nasiel dost vela a kazda sa vola dako inak a nenasiel som ziadny odkaz na stiahnutie.
    Drupal freelancer

Veskere info najdes na http://www.cstug.cz
    Ja pouzivam TeXLive2005 (660MB).
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling

660MB?? OMG. To urcite tahat nabudem. To si radsej necham OooooooOoOoOo
    Drupal freelancer

Delej jak myslis.

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Ano, to je svatá pravda. Je to až tak jednoduché, až to zdržuje. Je to hrozná "klikárna". Psal jsem do školy technickou zprávu se SPOUSTOU vzorečků a když se člověk naučí ten "pseudojazyk" ve kterém se zapisují v OOo ty vzorečky, tak je to desetkrát produktivnější a rychlejší, než to tam ve Wordu "naklikávat".
    Přesně tak, když jsem byl ve škole donucen použít editor rovnic (nebo jak se to jmenuje) ve Wordu, tak jsem byl ztracený a trvalo snad půl hodiny než jsem vytvořil jednoduchý vzorec OOo Math je daleko lepší.

Citace Původně odeslal SonnY Zobrazit příspěvek
    Zatial som pouzival len OO ale to mi moc nesedi a vela znakov je tam rozne rozmazanych.
    Nějakých rozmazaných znaků jsem si nikdy nevšiml

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d Zobrazit příspěvek
    Je to klikárna a opravdu zdržuje, ale stačí znát pár klávesových zkratek a hned je práce mnohem rychlejší. Já používám:
    Ctrl + F -> zlomek (Fraction)
    Ctrl + H -> horni index (High index?)
    Ctrl + L -> dolni index (Low index?)
    Ctrl + J -> oba indexy
    Ctrl + R -> odmocnina (druha)
    Ctrl + I -> urcity integral

Bohužel není zkratka na závorky, ale i tak to s těmito jde mnohem rychleji.

Senior Member
    Vliv
    304

Citace Původně odeslal Warran Zobrazit příspěvek
    Bohužel není zkratka na závorky, ale i tak to s těmito jde mnohem rychleji.
    Na klasické závorky "(" a ")" je standardní klávesa... Na ostatní závorky můžeš použít tyto zkratky:
    [ - pravý Alt+ F
    ] - pravý Alt + G
    { - pravý Alt + B
    } - pravý Alt + N
    | - pravý Alt + W
    Naposledy upravil Kankal; 26.02.2007 v 17:38.

Citace Původně odeslal Kankal Zobrazit příspěvek
    Na klasické závorky "(" a ")" je standardní klávesa...
    To je, ale mě jde o vytvoření "objektu" závorka, který má "vnitřek", do kterého se vkládají další věci. Například při vložení zlomku se závorky automaticky zvětší. Napevno napsaná závorka ne.
    Jinak dobrý tip s pravým altem.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Hudební výkony
    Založil Poofy v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 05.01.2004, 13:57
  2. Word-matematicke vzorce
    Založil Marek v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 26.10.2003, 01:18

Pravidla přispívání