Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 50 z 50

Téma: vadne pameti nebo vadny memtest?

Standardní Re: vadne pameti nebo vadny memtest?

Citace Původně odeslal ASUSik Zobrazit příspěvek
    nene, AMD ne, mám Intel Pentium D805 2,66GHz, OC: 2,9GHz
    desku ASUS P5VD1-X s chipsetem VIA PT880-Ultra

a mám tři paměťové moduly 2x512 a 1x1024
    huh, obdivuji tě, že jsi šel do VIA čipsetu k Intelovému procesoru, ale problém je trošku jinde:

Citace z manuálu:
    Deska oficiálně podporuje pouze:
    1 modul v prvním slotu DIMM_A1 (modrý, blíž k procesoru)
    2 identické moduly ve slotech DIMM_A1 a DIMM_B1 (modré)
    2 identické + 2 identické ale všechny se stejným časováním v DIMM_A1+B1 a DIMM_A2+B2 (dva identické v modrých a druhé dva v černých)

Jakákoliv jiná kombinace může vést k nestabilitě či nemožnosti vůbec systém zapnout.

Napiš co máš za paměťové moduly - ideálně opiš všechno co na nich najdeš.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    huh, obdivuji tě, že jsi šel do VIA čipsetu k Intelovému procesoru, ale problém je trošku jinde:

Citace z manuálu:
    Deska oficiálně podporuje pouze:
    1 modul v prvním slotu DIMM_A1 (modrý, blíž k procesoru)
    2 identické moduly ve slotech DIMM_A1 a DIMM_B1 (modré)
    2 identické + 2 identické ale všechny se stejným časováním v DIMM_A1+B1 a DIMM_A2+B2 (dva identické v modrých a druhé dva v černých)

Jakákoliv jiná kombinace může vést k nestabilitě či nemožnosti vůbec systém zapnout.

Napiš co máš za paměťové moduly - ideálně opiš všechno co na nich najdeš.
    mám toto:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35604
    a
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35605

frekvence: AUTO
    časování: 3 3 3 8
    a single channel

mám toto:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35604
    a
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35605

frekvence: AUTO
    časování: 3 3 3 8
    a single channel
    časování 3-3-3-8 je hodně zprudka (asi to bude 533MHz, pak je to OK).

Dej do obou modrých slotů ty dvě 512ky a 1024 nech venku.

zkusil sem osazeni A1 1024 A2 a B2 512 a test dopadl "pomerne dobre", "jen" 2ch

EDIT: takhle to dopadne, kdyz dam od prvniho testu az dokonce, kdyz pustim jen sedmej i treba nekolikrat po sobe tak probehne dobre
    Naposledy upravil ASUSik; 19.02.2007 v 19:17.

zkusil sem osazeni A1 1024 A2 a B2 512 a test dopadl "pomerne dobre", "jen" 2ch

EDIT: takhle to dopadne, kdyz dam od prvniho testu az dokonce, kdyz pustim jen sedmej i treba nekolikrat po sobe tak probehne dobre
    Zkus, prosim, A1 512 a B1 512, 1024 nech mimo.

Zkus, prosim, A1 512 a B1 512, 1024 nech mimo.
    to funguje úplně bez problémů

to funguje úplně bez problémů
    Tak to jsem rád, že jsme společně dokázali, že není chyba v memtestu, že není chyba v pamětech ani v CPU a ani v MB.
    Jak jsem psal, schválené jsou pouze kombinace:
    jen jeden modu v A1
    dva identické moduly - jeden v A1 a jeden v B1 (modré patice)
    dva + dva identické moduly - jeden pár v A1 a B1 a druhý pár v A2 a B2.

Jestli chceš používat 2GB RAM, tak prodej ten 1GB modul a kup si 2x512 nebo prodej dva 512MB moduly a dokup ještě jednu stejnou 1GB paměť jakou máš.
    Ale neprovozuj ty tři paměti dohromady! Stačí si pořádně přečíst manuál k desce

pro rýpaly, chyba byla mezi židlí a klávesnicí
    Naposledy upravil Paolo; 19.02.2007 v 22:56. Důvod: gramatická chybička ;)

Tak to jsem rád, že jsme společně dokázali, že není chyba v memtestu, že není chyba v pamětech ani v CPU a ani v MB.
    Jak jsem psal, schválené jsou pouze kombinace:
    jen jeden modu v A1
    dva identické moduly - jeden v A1 a jeden v B1 (modré patice)
    dva + dva identické moduly - jeden pár v A1 a B1 a druhý pár v A2 a B2.

Jestli chceš používat 2GB RAM, tak prodej ten 1GB modul a kup si 2x512 nebo prodej dva 512MB moduly a dokup ještě jednu stejnou 1GB paměť jakou máš.
    Ale neprovozuj ty tři paměti dohromady! Stačí si pořádně přečíst manuál k desce

pro rýpaly, chyba byla mezi židlí a klávesnicí
    no, mě se to nějak nezdá s tou nekompatibilitou, kdysi, když sem měl desku nově, tak byla osazena 1x256 (noname) + 1x512 (Kingmax) a 1x512 (Kingston) a šlo to bez problému, ješte dnes je tam zkusim dát a projet memtestem a napíšu jak sem dopad

no, mě se to nějak nezdá s tou nekompatibilitou, kdysi, když sem měl desku nově, tak byla osazena 1x256 (noname) + 1x512 (Kingmax) a 1x512 (Kingston) a šlo to bez problému, ješte dnes je tam zkusim dát a projet memtestem a napíšu jak sem dopad
    Takhle to mohl osadit jedině nezodpovědnej nebo neznalej.
    Chápu, že je ti líto nepoužít další 1GB paměti, když ho doma máš, ale věř mi, že ji tam dát není dobře.

Citace Původně odeslal Opty Zobrazit příspěvek
    prave sem dotestoval a zjistil sem, ze jakakoliv kombinace tech 2 pameti (obe, obe prohozene, jedna ve slotu 1, jedna ve slotu 2 atd.) vede k uplne stejne chybe s uplne stejnymi vlastnostmi!

dochazi k tomu pokazde ve tretim testu na stejne adrese se stejnym vzorem a stejnym poctem chyb, ale to neni vsechno ... nedalo mi to a vrazil sem tam jen puvodni pamet, se kterou to nekolik let bezelo bez problemu a objevila se opet ta sama chyba!

puvodni pamet je 100%-ne bez chyb a pravdepodobnost, ze 3 pameti budou mit identicky defekt je limitne 0, ze...

vzhledem k tomu, ze mi na tom stroji proslo prime (10h), tak si myslim, ze l1 i l2 cache je ok, ono by se to asi projevilo dost rychle i za bezneho provozu, pokud by bylo neco v neporadku...

takze bud je chyba v memtestu (a to ve starem i v novem, mozna v kombinaci s mym konkretnim hw), cemuz bych ted veril tak na 99,999999999% a nebo je to nejaka skryta hw chyba, ale to si opravdu nemyslim, protoze jak uz sem rikal, s pc nebyly nikdy zadne problemy... navic goldmemory prosel

nevim, jestli ma cenu jeste neco zkouset, ale porad tomu nemuzu uverit, memtestu sem az do dnesni doby veril a nezklamal me, ale toto...
    Napiš adresy a vzory chyb a taky jaká je ta původní paměť. Jak se to zachová, když tam necháš jen jednu 256MB nanyu?

Takhle to mohl osadit jedině nezodpovědnej nebo neznalej.
    Chápu, že je ti líto nepoužít další 1GB paměti, když ho doma máš, ale věř mi, že ji tam dát není dobře.
    tohle osazení jsem měl jen po dobu co sem čekal na moje současný 2x512 Kingstonky, a včera jsem je teda zkusil osadit A1 256 A2 512 a B2 512 a memtest běžel cca 5h a žádnou chybu to nevyhodilo, tak sem opět zkusil dát A1 1024 A2 512 a B2 512 memtest běžel cca 3h a kupodivu žádná chyba, tak sem to ještě teď ráno jednou nechal projet a zas ty dvě chyby

Napiš adresy a vzory chyb a taky jaká je ta původní paměť. Jak se to zachová, když tam necháš jen jednu 256MB nanyu?
    ted sem ve skole a adresu a vzor mam bohuzel doma na papirku

puvodni pamet, ktera tam byla pred tim, je infineon

uz sem psal, ze jakakoliv kombinace pameti vede k te same chybe (cili i s jednou 256 MB nanyou)
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Citace Původně odeslal Opty Zobrazit příspěvek
    ted sem ve skole a adresu a vzor mam bohuzel doma na papirku

puvodni pamet, ktera tam byla pred tim, je infineon

uz sem psal, ze jakakoliv kombinace pameti vede k te same chybe (cili i s jednou 256 MB nanyou)
    Napadlo mě, že by mohl být i problém s paměťovým prostorem vyhrazeným pro nějaké zařízení (např. integrovaná grafika), tak až budeš doma, tak to co píše memtest třeba vyfoť nebo opiš

tohle osazení jsem měl jen po dobu co sem čekal na moje současný 2x512 Kingstonky, a včera jsem je teda zkusil osadit A1 256 A2 512 a B2 512 a memtest běžel cca 5h a žádnou chybu to nevyhodilo, tak sem opět zkusil dát A1 1024 A2 512 a B2 512 memtest běžel cca 3h a kupodivu žádná chyba, tak sem to ještě teď ráno jednou nechal projet a zas ty dvě chyby
    Asi je ten VIA chipset méně vybíravý než intelový a některé nepodporované konfigurace jedou. U intelu se mi nikdy nepodařilo zprovoznit s P4 tři paměťový moduly - nejsou podporovaný - házelo to hromadu chyb. Proto taky můh první dotaz, jestli nemáš AMD procesor.

Zdravim,
    mam takovy problem, mozna dotaz. Mam dve identicke desky Intel DQ965GF a do nich vzdy 1 channel-2GB (2x1GB) a 2 channel-1GB (2x512MB). Pameti jsou Kingston 667MHz CL5. Procesory Core2Dua 6600. Jsou to vse uplne nove komponenty.

Na jednom stroji jsem mel nainstalovane winXP sp2 eng zazaplatovane a zniceho nic prvne zmizel modry skin windows a po restartu jsem se nemohl prihlasit do domeny (jak jsem mel nastaveno). Musel jsem se prihlasit lokalne a znovy PC dat do domeny, pak to jelo. Rikal jsem si cim to muze byt a pustil radeji Memtest86 pres noc. Ten ke konci jednoho cyklu nasel chybu. Pro jistotu jsem na to jeste pres vikend pustil GoldMemory6.68 a ten take nasel jednu chybu ke konci kazdeho cyklu. Testoval jsem na THOROUGH se testovanim velikosti pameti z BIOSu.

Vyndal jsem tedy 1GB pameti a nechal v kanalu 1 ty 2GB a pustil test. Zadna chyba. Vyndal jsem tedy 2GB a misto nich tam dal 1GB a opet zadna chyba. To same jsem vyzkousel na druhe desce se stejnym vysledkem. Nakonec jsem se vratil k puvodnimu stroji a nechal tak 1GB a v GoldMemory nastavil automatickou detekci velikosti ram. Misto puvodni hodnoty 1005MB zobrazil 1006MB a chyby zacaly vyskakovat od zacatku. Zjistil jsem, ze v kombinaci jakychkoliv pameti s kteroukoli deskou je situace stejna. Nastaveni oldMemory
    na BIOS je v poradku i kdyz ukazuje mene pameti, ale na AUTO hlasi chyby. Nenapada me nic jineho, nez ze na AUTO si adresuje neco kde uz zadna pamet neni a proto hlasi chyby. Muze mi toto nekdo objasnit?

Pokud je to normalni jev, tak potom nerozumim te jedne chybe v prvnich testech a rozpadu windows. Nekde chyba bude, ale nevim kde.

Jestlize memtest najde chybu, tak tam na 99,9999% opravdu je. Je to jasne uz z principu = zapisuje a overuje. Memtest je ale pomerne hodne kvalitni test pameti a vyuziva fyzicke topologie RAMek (zapise nekam nulu a vsude okolo jednicky), takze je dost pravdepodobne, ze pri beznem vyuziti se ta chyba projevit nemusi. Ja osobne bych ale na vadne RAMce radeji nejel. Je to podobne jako s primem: kdyz na tom nedelas mission critical praci, tak pokud to pri bezne prci nepada, muzes to tak nechat...
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    Jestlize memtest najde chybu, tak tam na 99,9999% opravdu je. Je to jasne uz z principu = zapisuje a overuje. Memtest je ale pomerne hodne kvalitni test pameti a vyuziva fyzicke topologie RAMek (zapise nekam nulu a vsude okolo jednicky), takze je dost pravdepodobne, ze pri beznem vyuziti se ta chyba projevit nemusi. Ja osobne bych ale na vadne RAMce radeji nejel. Je to podobne jako s primem: kdyz na tom nedelas mission critical praci, tak pokud to pri bezne prci nepada, muzes to tak nechat...
    Je toto odpoved na muj problem? Podle me to bude nejaka nekompatibilita, protoze mam vse dvojmo a prohazoval jsem to a problem je to porad stejny. Myslim, ze pomoci dvou sad pameti a dvema stejnymi deskami docela dokazi vyloucit vadny kus, ale problem se vyskytuje v jakekoliv kombinaci pokud v GoldMemory dam automaticke zjisteni velikosti. Evidente se to tyka te kapacity, kterou GoldMemory prida na konec toho co alokuje BIOS, protoze chyby co z toho skacou jsou vsechny stejne a jsou adresovane FFFFFFBF FFFFFFFBF (nepisu to presne).

Tu detekciu v GM nepouzivaj - nechaj, aby si to zistil z BIOSu.

Inak memtest obcas blbne preto, ze robi veci, ktore by robit nemal - napr. sa rype v registroch chipsetu.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Citace Původně odeslal Rainbow Zobrazit příspěvek

Inak memtest obcas blbne preto, ze robi veci, ktore by robit nemal - napr. sa rype v registroch chipsetu.
    OK, pokud to necham zjistit BIOS tak jsou testy v GM ok. Ted na obou strojich uz pres noc zatim v pohode jede prime95.

IMHO to zmizeni windowsackyho skinu a nemoznost prihlaseni do domeny zpusobil posledni update od MS. Uz jsem ve firme na dvou strojich musel vypnout automaticke aktualizace, jinak nasleduje scenar svchost.exe a 100% vytizeni CPU. Zaplata na tuto spatnou zaplatu bude az na prelomu kveten/cerven.

Memtest se rypa v chipsetu? Muzes to nejak rozvezt? Me memtest vzdy fungoval naprosto bez problemu a to jim projizdim kazdy komp co postavim, takze do teto doby cca 200-300 stroju

desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Citace Původně odeslal Jedla Zobrazit příspěvek
    OK, pokud to necham zjistit BIOS tak jsou testy v GM ok. Ted na obou strojich uz pres noc zatim v pohode jede prime95.
    Z osobní zkušenosti nedoporučuju používat prime95 k testování pamětí, ten slouží hlavně na CPU.
    Dříve jsem měl paměti 2x 1GB Patriot 433MHz LLK a pokud jsem přetaktoval svůj X2 i RAMky, tak se mi hryzal komp. Přitom byl prime95 stable 10 hodin v kuse. Nevěděl jsem kde je zakopaný pes, tak jsem napsal na fórum a dostal radu testovat RAMky programy GoldMemory anebo MemTest. Výsledek? Dotyčný co mi radil měl pravdu, MemTest našel chyby v RAMkách Takže Patrioty šly k jinému majiteli a já jsem teď spokojen se 2x 1GB Kingstony 400MHz HyperX.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Také se přidávám k Petrikovi, aby ses o tom více rozepsal.
    MemTest86 mě nikdy nezklamal a to mi rukama prošlo také řádově stovky počítačů, když memtest hlásil problém, tak tam vždycky problém byl.

Junior Member
    Věk
    40
    Vliv
    0

Exclamation Re: vadne pameti nebo vadny memtest?

na default biosu i na mych OC stabilnich hodnotach mi posledni memtest86 vykazjue vzdy chybu. at necham jeden modul ci dva, prehodim je. gold memory mi neukazjue chybu zadnou ani ve windech nemam problemy, zadny jiny benchmark nezjistil nestabilitu, nic. memtest ukazuje chybu vzdy na konci pameti. zde to jde hezky videt, kolik vyhodi chyb. haze je od testu 3 az po posledni.
    http://www.uvalno.estranky.cz/archiv/iobrazek/15
    http://www.uvalno.estranky.cz/archiv/iobrazek/16
    cpu: e6750 2,66GHz@3,2GHz(400x8{default V}),cooler: Scythe Mugen, board: p35c-ds3r, ram: 2 x 2GB Patriot 1066MHz, vga: 8800gt 512MB 730/1850/920, hdd: SATA Maxtor 200GB,SATA2 Seagate es 400GB, psu: Fortron blue storm II 500W, case: Sharkoon Rebel 9

Smile Re: vadne pameti nebo vadny memtest? - RESENI

Dobry den

Mel jsem stejny problem jako Opty. Take s IBM Netvistou 6341 a program Memtest86+ v2.01 hlasil chybu pri tretim testu na 000001003a4 a jeste 000000205b4 a to celkem pro pet ruznych modulu 128MB Infineon. Pri testu cislo 7 dokonce nasel spoustu chyb do 1MB a nektere testy trvaly strasne dlouho. Reseni jsem nasel v nejake diskusi, staci v Biosu zakazat podporu USB a chyby zmizi. U mne stacilo zakazat podporu USB klavesnice/mysi a fungovalo to (dokonce i testy trvaji kratsi dobu).

viz http://forum.x86-secret.com/archive/...hp?t-7015.html

PS: Je to sice trochu pozde ale snad to apon pomuze nekomu dalsimu
    Naposledy upravil Matarife; 21.05.2008 v 13:02.

Citace Původně odeslal onlavu Zobrazit příspěvek
    na default biosu i na mych OC stabilnich hodnotach mi posledni memtest86 vykazjue vzdy chybu. at necham jeden modul ci dva, prehodim je. gold memory mi neukazjue chybu zadnou ani ve windech nemam problemy, zadny jiny benchmark nezjistil nestabilitu, nic. memtest ukazuje chybu vzdy na konci pameti. zde to jde hezky videt, kolik vyhodi chyb. haze je od testu 3 az po posledni.
    http://www.uvalno.estranky.cz/archiv/iobrazek/15
    http://www.uvalno.estranky.cz/archiv/iobrazek/16
    Ja jel na pretocenych pametech, ktere hazely par chyb v memetestu par mesicu a za tu dobu se mi jen parkrat spadnul nejakej soft, skoro jsem si toho ani nevsiml...jakmile jsem vyladil casovani, aby prosel memtest, nic od te doby nepadalo...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Objednani z USA
    Založil Lipo v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 15.12.2005, 13:22
  2. co je lepci jednostrane nebo oboustranne pameti?
    Založil Antiloopa v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 03.04.2003, 21:54
  3. Nejasnosti kolem CL u DDR pameti
    Založil mmdsgn v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 31.03.2003, 10:12
  4. Jaky je vliv pristupove doby na takt pameti?
    Založil Slusnak v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 10.02.2003, 08:55

Pravidla přispívání