Tak jsem neodolal a koupil HIS Radeon X1950 PRO Turbo IceQ3 PCI-E. Karta s docela slušnym poměrem výkon / cena - alespoň podle mě. Hlavně mi taky šlo o hlučnost, která by měla být na solidní úrovni. Karta přišla, tak jsem ji hned natěšeně namontoval, pustim komp a zděsil jsem se. Z ventilátoru se ozývaj takový rachtavý zvuky - asi jako když seekuje harddisk. Je to značně nepříjemný. Tak jsem to poslal obratem zpátky a po týdnu mi přišla druhá. Zase jsem ji natěšeně namontoval, pustim komp a TICHO ... říkám si, paráda! Šel jsem ještě něco vyřizovat, přijdu za dvě hodiny a už od dveří slyšim zase to rachtání - no myslel jsem že mě omejou.
Jenže co teď s tím?? Podruhý reklamovat se mi fakt nechce - nevěřim, že tam budou mít nějakej lepší kousek (podle mě jim přišla blbá série) a navíc bejt další tejden bez grafiky se mi opravdu nechce. Tak jsem napsal přímo na HIS technickou podporu, jsem zvědavej co z nich vyleze. Moc si neslibuju. No ale třeba překvapěj a pochlapěj se??
Další možnost je sehnat jinej chladič ... ale proto jsem si nekupoval zrovna tuhle kartu s timhle chlazením ...
Máte někdo taky tuhle kartu? Rachtá?