No tak uz mam konecne na svoji Sapphire X1950Pro AGP Zalmana VF-900Cu.Po tom co jsem resil problemy s chlazenim VRM a hlavne sehnanim nejakyho vhodnyho pasivu jsem narazil na konkurencnim foru na jednoho uzivatele,kterej si vyrobil peknej pasiv a zbyl mu material,tak ho udelal i me.Mel skvelej kus pasivu,protoze tam byla moznost udelat 2 diry na sroubky.Sroubky tam mam M2 (prumer 2mm) s matickami.
No a ted jak to mam s teplotou...
Min. otacky (1320-1380 ot.)
Default - cca max 36-38*C
Zatez - cca max 57*C (mozna jeste tak + 1-2*C,ale drzelo to dlouho na 57*C)
ENV - def. - 31-34*C
ENV - max - cca 43-44*C
Lehce zvyseny otacky
Zatez - cca max 54*C (cili teplota klesla asi o 4*C)
ENV - max - 41*C
Max. otacky (2400-2460 ot.)
Zatez - cca max 51-52*C
ENV - cca 40*C
Nezkousel jsem vsechny moznosti zahrivani GPU (jak v defaultu,tak v maximu),ale vesmes ty vysledky uz nejsou potom tolik rozdilny.Osobne si myslim ze staci mit otacky nastaveny na minimum (mozna jen obcas lehce zvednout otacky) jak na 2D,tak i 3D,protoze teplota si myslim tech 58-60*C pri 3D neprekroci.Ale i tak jsem cca o 20*C niz ve 3D nez se stock chladicem a to je parada.
PS: A uz asi taky vim proc mi nejdou na tyhle karte tolik taktovat pameti jako na ty predchozi.Na ty predchozi VGA (X1950Pro) jsem mel pameti Hynix a tady na ty X1950Pro jsou nejaky neznamy - "Qimonda" (viz. foto)
Pameti sice rozchodim na nejakych 1500-1530MHz,ale pri 3D se objedvi okamzite silny artefakty a nasleduje zasek.Mozna ze se uz trosku zahorely a tech 1500MHz stabilne daji - uvidime...
Jadro si myslim bude taky asi nic moc na taktovani,i kdyz tam takovy rozdil neni.
Tady nejaky ty fotky (pameti a chlazeni):
EDIT: Takze jsem aspon zjistil,ze ty pameti na grafice jsou 1,3ns (Qimonda HYB18H512321AF-13)