mam pouze 3zdirky.. predni zadni a mikrofon ktery se da prepnout na woofer. me jeste tesi ze mi pod tim realtek driverem jede zvuk z tv karty... aspon tak.
mam pouze 3zdirky.. predni zadni a mikrofon ktery se da prepnout na woofer. me jeste tesi ze mi pod tim realtek driverem jede zvuk z tv karty... aspon tak.
|Intel 2Coreduo 7300||2000mhz||Vista business||GPU-ATI HD2400||RAM-2G DDR2||250G SATA|
Tak jo, použil jsem provizorní řešení a jakš takš funguje.. vyštrachal jsem někde ještě starou PCI zvukovku (tuším soundblaster 128 ) a mikrofon mám píchnutý do něj...Jsem zvědav, jak se to bude vyvíjet, té technologie soundstorm bych se nerad zbavoval. Teď mě akorát štve, že když s těmi realtek drivery vlezu na kartu recording devices, tak mě čeká nucený restart.
![]()
Jinak včera sem rozběhal BT, takže chybí už jen TV karta. Ještě si nechám tak týden na rozmyšlenou a pak svojí 4 roky starou instalaci XPcek asi Vistama premažu, no.![]()
CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro
Tak jsem kvůli tomu nefunkčnímu mikrofonu cpal do počítače různé zvukovky a nikdy to nebylo ono, protože aby MIC něco smímal, tak jsem na něm musel být doslova nalepen.A jak jsem tam tak šašil s ovladači, tak se nakonec k mému překvapení rozeběhl mikrofon přímo přez nForce.
Konečně mě druhá strana slyší. To je další důvod proč bych se této zvukovky nerad zbavoval, zkoušel jsem dokonce do těch ostatních zvukovek zapojit i bedny a zvuk byl znatelně horší... (Pravda, nebyly to žádné superblastery za >2k Kč...)
Takže teď jsem na tom jako ty. S jedněma ovladačema jede prostorový zvuk a s druhými mikrofon... Nevětší featuru soundstormu - real-time enkódování do dolby digital na digitální výstup bych oželel, ale co mě štve je, že ve driverech nemohu nastavit nějakou hraniční frekvenci, pod kterou mi hudba nepoleze do předních beden ale do subwooferu. Není na to aspoň nějaký plugin do winampu?
Každopádně jestli se neobjeví nějaké lepší ovladače, tak to stejně vypadá na nucený nákup nové zvukovky s funkčními ovladači.![]()
CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro
Ano!!
Dlouho jsem se prohrabával zvukovkami, kterou bych si tak koupil když mi soundstorm nejede (mimojiné jsem narazil na srovnání Audigy a Soundstorm a Soundstorm prý s přehledem poráží Audigy 1 a s Audigy 2 si v kvalitě moc nezadá..) a ještě jsem při tom pátral po aktuálním problému a dělal další z mnoha ovladačových pokusů a koukal na modré obrazovky.
![]()
A?? Výsledek, který sem ani v hloubě duše nečekal, viz screenshot.![]()
Nforce Audio kodek, který hraje hezky do 5.1, funguje při něm současně mikrofon a hlavní hřeb večera: funkční nvmixer. Na obrázku hraje winamp do dvou beden a nízké frekvence lezou poslušně do subwooferu.![]()
Řešení jak na to je popsáno v tomto postu:
http://www.neowin.net/forum/index.ph...st&p=588339091
Ovladače jsem stahoval odtud. Chce to trošku laborovat. I při této instalaci bylo k vidění BSOD. Pro spuštění nvmixeru je nutno ho taky nakopnout do kompatibilního WinXP SP2 módu, ostatně jako všechno při instalaci. Přeju hodně štěstí.Well thats great news.
My rig isnt a top end machine, but man, can still run Vista easily. Running it now.
And i had to resort to older Soundstorm 3.13 drivers which work great kinda. But no Soundstorm control panel and sound distorted a bit but much better then under the Realtek drivers.
------------------------------
Quoting myself here
Ran nForce 11.10 Unified Remix driver installation under compatibilty XP SP2.
It installs the drivers on C/nvidia folder.
I navigated to the setup.exe and put that in compatibilty and also removed the Gart drivers.
Then i double clicked the Setup.exe and installed.
When i rebooted, NVmixer worked fine and sound was fine. Was pretty damn good actually.
Naposledy upravil Croog; 24.02.2007 v 18:30.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)