Výsledky 1 až 25 z 41

Téma: ASUS A8R-MVP zkusenosti

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: ASUS A8R-MVP zkusenosti

Jak bylo psano v jinem threadu, tak muzes zkusit 6.10.02 verzi AsusUpdate. S tim by to po zaskrtnuti toho policka melo jit.
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

Talking Re: ASUS A8R-MVP zkusenosti

Tak už jsem to flashnul z DOSu na první oficiální verzi BIOSu 0201 a Overclock ted pořád drží

2 xmickey:

Deska koupena pred 2 dny, mam uplne stejny problem jako Ty ho popisujes, predtim jsem mel desku od Gigabytu, ovsem bez Vcore, proto jsem vymenil..

Sestava A64 3200+ 2GHz@2,71Ghz, A/C Alpine64 34/44° (idle/burn), Radeon X1600XT, bezi bez problemu ale po startu nenajede,zkousi asi 4 resetovat,pak je treba zajet do biosu a potvrdit (F10 + Enter) a jedu v klidu...Super-Pi, Prime 95...ovsem pri kazdem startu!!!!

Mohu se zeptat kterou verzi flashovaciho programu pod dosem si pouzil na tu verzi biosu 0201
    ja mam AFUDOS221.zip a on nacte BIOS, zkontroluje a napise:

"The BIOS is too old, maybe ins't compatible with this MB" "Please get newest at www...."

BIOS je na 99% ten spravny...

Mohl bys mi popsat tu verzi popr. hodit na mail ten bios vcetne flashovaciho programu pod dosem, ktery pouzivas, please!?

traviss@centrum.cz

BIOS mas zrejme ok, ale zkus starsi verzi Afudos, nejlepe 2.07
    | P67 + 2500K@silent |

Wink Re: ASUS A8R-MVP zkusenosti

OK...takze je to tu:

http://support.asus.com/download

potom tam vpravo mas "Hlavni stahovani" a kolonku "Vyberte produkt"
    do kolonky zvol "Mootherboadr" alebo, ak to mas po cesky tak "zakladni deska"...do dalsich uz nezadavaj nic, a daj hned VYHLADAT...

Najde Ti vsetky DOSKY od ASUS...

chod dolu na SOCKET 939 a tam vyber A8R MVP ( je to hned v prvom stlpci priblizne s strede ) klikni na nu a objavi sa ti ponuka...

!!!TAM HORE, VODOROVNE, CO SU TIE MODRE ZALOZKY VYBER BIOS!!!!
    ( nie na tych, co ku kolmo tym ciernym, tam ti najde iba najnovsi BIOS)

a chod uplne dole a tam mas VERZIU 0201 a tu si stiahni...

flashnut je to potrebne pod DOSom a programom AFUDOS....ale verziou AFUDOS 2.07....ktoru si stahni napriklad tu:http://mainboard-drivers-and-utiliti...7-For-Dos.html

lebo novsia verzia, 2,11 uz nepodporuje FLASH novsej za starsiu verziu...

TAK DRZIM PALCE...potom napis, ako sa to podarilo..
    Normalne sa do DOSU dostanete pomocou spostacej diskety z WINDOWS 98 alebo MILLENIUM...na inu disketu si nahrate BIOS a AFUDOS...

Spustite spustackou DOS a vymenite disketu za tu, co tam mate BIOS...

potom napisete prikaz AFUDOS a potvrdite...a vypise vam to presne, aky prikaz mate pouzit...
    Je to výcuc z jiného fóra. Já jsem to tak v pohodě naflashoval....

Tak bych chtel vsem podekovat, s verzi 2.07 to sel ten BIOS 0201 flashnout, prvni start sice to same, nenajelo to pro jistotu vubec... Takze tvrdy reset a od te doby v pohode...musim zaklepat do dreva...

Jedina zmena oproti BIOSu 0503 co sem zaregistroval je, ze pameti jdou nastavit jen do 200MHz (DDR400) predtim sly dal ve stupnich az do 250MHz (DDR433-500)

Zaujalo me to,protoze mam 2*512MB Kingmax Hardcore DDR500, ale diky pretaktovani je to jedno...

Nyni teda stabilne jako predtim
    FSB 270 tj. 2,7GHz 1,52V
    RAM 245MHz (DDR490) 2,5-3-3-7 1T 2,8V
    a ted vetram oknem na tak na procesoru v klidu 31°

Tak jeste jednou diky, je to fajn deska oproti DFI mozna trosku ztraci, ale zase to neni zhnouci NForce4 chipset...
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Tuhle desku mám od pondělka v komplu místo ASUSu A8N-SLI a jeho NF4 chipsetu (problémy se SATA2 asi zmiňovat nemusím, že)...
    BIOS se mi podařilo po krkolomném postupu flashnout z DOSu na verzi 0309 (či tak nějak)... btw. nevím proč, ale aniž bych nevypojil oba SATA disky z řadiče, tak jsem se nemohl do toho DOSu dostat, vždy to vytuhlo).
    Overclock běží krásně... 10x250, paměti na cca 416DDR, prostě jako na původním prknu. Akorát je fakt nepříjemné, že nejde zvýšit VCore, v BIOSu mám max 1.400V a zaplou položku Overvoltage na VCore, v oknech to ukazuje 1.45-1.5V... no hlavně že to nějak běží.
    Tomu, kdo vymyslel, že spodní PCIe 16x je primární, bych fakt nejraději naliskal.
    Zatím se neprojevily očekávané problémy s ingrovanou síťovkou, tak potají doufám, že se ani neobjeví, protože bych jinak musel koupit síťovku na PCIe 1x, protože všechny PCI mám obsazený (jeden díky dvouslotové grafice ).

Za ty prachy (2.200,-) je to ale napohodu deska a hlavně, že se SB od Uli povedl líp jak u NF4...
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Kompletní driver cd k Asus A8R32 MVP Deluxe
    Založil Vlcoun v sekci fóra Základní desky
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 11.10.2006, 10:09
  2. [4/05] Zkusenosti s NF4 deskou Asus A8N-E
    Založil Luge v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.04.2005, 20:00
  3. 03/05 Asus A4708DU kvalita zkusenosti
    Založil sasha v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0