Čau všem. Řeším problematiku archivaci DVDček. Za nějaký ten čas se mi už dvd média docela nahromadila a místa ubývá. Skladuji je v plastových slim cd obalech. V těchto obalech se mi média zdají z hlediska poškrábatelnosti jako nejbezečnější. Za tu dobu co je takhle mám ani jeden viditelný škrábanec. Jenže to zabírá strašně místa. Tak jsem si koupil kufřík na 510 CD/DVD. Ten obsahuje takové pošetky s papírovým podkladem. Problém je v tom, že se je bojím tyto média přemístit dotoho kufříku, protože jsem si nejdříve jedno médium tam zkoušel dát. Zkoušel jsem médium v pošetce točit, vytahovat, prostě jsem se snažil udělat jakoby nějaký používání toho obalu. Výsledkem byli malí škrábance po obvodu média. Některý byli docela dlouhý. Taky jsem četl že by se média neměli v těchto obalech uchovávat, jelikož ten papír postupem času nasává vlkhkost a médium může degradovat. Nevím co mám ted dělat, jestli si média dál skladovat v plastových obalech nebo to překousnout? Na DVDčka jsem obzvlášť opatrný, protože mají menší ochranou vrstu proti poškrábání než CD a takéz toho důvodu, kdyby se mi média začala poškozovat byla by to pro mě nenahraditelná ztráta. Chtěl jsem se zeptat co vy na to a jaký máte zkušenosti s uchováváním DVDček? Dík za odpověďi