2hermanson: Ty HP z VM-102 pujdou urcite narovnat tak aby sviraly ramena 90 stupnu, zkousel jsem to na VM-101 a bez problemu. Vice jsem nezkousel a jine tvarovani moc nedoporucuji, jelikoz ta HP se strasne deformuje.
2hermanson: Ty HP z VM-102 pujdou urcite narovnat tak aby sviraly ramena 90 stupnu, zkousel jsem to na VM-101 a bez problemu. Vice jsem nezkousel a jine tvarovani moc nedoporucuji, jelikoz ta HP se strasne deformuje.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,2045MB DDR400 (2-3-3-7),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
cau,
tak jsem se rozhodnul ze si zkusim po domacku vyrobit heatpipe. nez ale s vyrobou zacnu potrebuji prekonat jeden problem bez ktereho nema cenu pokracovat v experimentovani.....
...jelikoz chci chladit procesor pasivne, potrebuji kratky usek prekonat proti gravitaci a s homemade heatpipe to zkratka nepujde, proto se poohlizim po nejakych heatpipe vyrabenych seriove.
velice me zaujal chladic pevneho disku od zalmanu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27925 jenomze nejdrive potrebuji vedet jestli se z nej daji heatipe vytahout pripade by mi velice pomohlo kdyby nekdo udelal experimet s chladicem a zjistil jestli pouzite heatpipe fungujou i proti gravitaci.
az vyresim tento problem budu dale pokracovat ve vyvoji a s pripadnymi vysledky vas seznamim
Hehehe, jinymi slovy utratte nekdo za me sest kil, a kdyz se to nepovede a budou to vyhozeny prachy tak ja to taky delat nebuduJojo, nekdo musi byt prvni. Uz jsem o tom uvazoval abych se priznal. Ale jeste nemam po kupe case, (kdysi se tu resila ultra dobra a klavne krasna case, ale projekt nevysel a skoncil, tak si vymyslim soukromou) takze mozna casem.... A propos, kdybys to zkousel, nezapomen se podelit o zkusenosti
))
Mimochodem, vi nekdo k cemu na tomhle chladici ty heatpipes jsou? Me to nejak nejde do hlavy ... ty trubicky prece nemaj cadnou extra velkou plochu, a zadny zebra na nich nejsou ... takze to odvede to teplo maximalne doprostred trubicky, a tam se normalne preda okoli. Jen aby to nebylo nejaky smecko...
preco vyhodit sest kil? snad staci aby niekto kto ma toho hp zalmana skusil, ci funguje aj postaveny nabok
| intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
| samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
| seasonic S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
| “The future is already here—it is just unevenly distributed.”
a proc misto HP nepouzijes nejaky hlinikovy/medeny profil? ucinnost to bude mit zarucenou a nebudes muset pracne vrtat a brousit uchyceni pro hp
Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G
pred tydnem jsem si prinesl domu vyse zminovaneho zalmana, oddelil jsem heatpipe od bocnich hlinikovych profilu, a provedl nekolik testu. jelikoz uz mam skoro hotovou home-made hlinikovou case, zbyva mi v podstate dodelat jen chlazeni procesoru.
nic mi nebrani podelit se o zkusenosti a udelal bych to i rad, protoze nad vyrobou jsem stravil opravdu hodne casu, ale proc bych to delal kdyz se vzdy najde nekdo....
....kdo veskere informace dokaze otocit a jeste navic stylem ktery se mi osobne protivi. Proto nevidim duvod vynakladat usili k psani jakyhkoliv poznatku protoze nakonec vsechny diskuse skonci jen ubohyma hadkama (viz. Vlastikova case, atd...)
Blebleble, tak se necerti tak moc, nemyslel jsem to zle, spis to mela bejt srandicka. Docela mi staci ze, jak pises, ty heatpipes nejsou nejaky ausus, i kdyz na tom konkretnim chladici nevidim zadny velky prinos. I kdyz, ted me napada ze ve fyzice jsme se kdysi ucili ze na samotnou premenu na paru a na kondenzaci je potreba nejaka extra energie ... to by mohlo byt ono. Ale kolik ji je to uz nespocitam
Tak sorry, uz vim ze z tebe si srandu delat nemam
A propos, nekdo tu mluvil o ohybani hotovych heatpipes, ze prej se tim zmeni tlak uvnitr a prestanou dobre fungovat. Muze to nekdo potvrdit/vyvratit?
heatpipe po ohnuti fungovat bude, jenom se pozmeni jeji parametry, napr. zacne prenaset teplo misto pri 40° az pri 55°.
ty heatpipes jdou ze zalmana vydelat uplne jednoduse a v podstate cely chladic je pekny zmetek ktery laka uzivatele na ony "magicke" hetapipes. prijde mi to tak ze vyrobce chtel zaplnit diru v chladicich pro HDD v jeho konceptu bezvetrakove skrine.
no ale nebudu resit chladic, mi slo ciste o heatpipe ktere jsem diky zalmanu ziskal opravdu levne.
Hodně přemýšlím nad úpravou chlazení, grafiku (možná i chipset a CPU) bych chtěl chladit velkým pasivem na bočnici (inspiroval mě i Vlastík a Zalman), ale zatím to je jen nápad. Sháním heatpipe i s blokama.
Jak tady dával odkaz Klon na ty samostatné heatpipe trubice (typy D5, D6), tak ty jsou určené do heatpipe chladičů Borg HBC, HGC (D5) a Borg HPC, HES (D6). Tady je stránka výrobce a přehled druhů těch chladičů:http://www.hifiatx.com/ (Heatsing Cases -> Borg Cooler)
HBC - Heatpipe Bridge Cooler
HGC - GPU Cooler
HPC - Processor Cooler
HEC - extensions set
Hodně mě zaujal právě "Borg HGC - Heatpipe GPU Cooler" třeba tady, jedná se o revizi 2: http://www.t-balancer.com/catalog/pr...roducts_id=100
![]()
Dá se sehnat u TNTrade.cz za 1830,-: http://www.tntrade.cz/shop/index.php...hgc-rev-2-5021
Mám v tom ale trochu zmatek.
na TNTrade udávají taky rev.2, ale na obrázku přitom mají jiné bloky pro uchycení heatpipe a taky tam mají pasiv. Řekl bych, že tam mají asi jen špatný obrázek (staré rev.1?). Rev.2 má mít poniklovaný 18mm vysoký blok (viz obr. nahoře), jak píše i výrobce. Ale zase na žádných stránkách nevidím ten pasiv v kombinaci s novým blokem rev.2. Že by byl jen u rev.1?
Jinak jsem myslel, že ten CU poniklovaný blok patří na jádro, ale z obrázku to vypadá zase jinak
Ale hodně mě to láká, přesně toto jsem hledal![]()
. . . if you dont live for something you will die for nothing
Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II
Dřív, když jsem se o heatpipe zajímal víc, tak jsem psal do TNTRADE.cz s tím, jestli by nemohli zařadiť do nabídky i samostatné trubice, něják se to dřív nepohlo, ale teď se dívám, že je mají !
Samostatné heatpipe trubice
HFX D5 (5mm diameter) - 150*75mm, cena cca 260,-
HFX D6 long (6mm diameter) - 190*140mm, cena cca 290,-
Naposledy upravil Firuz; 06.02.2007 v 15:12. Důvod: oprava překlepu
. . . if you dont live for something you will die for nothing
Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II
Tak toto sa mi zacina pacit... este keby ta cena isla torsicku dole ...
Core 2 Quad Q8200 @ 3325MHz (1,28V) | Asus Maximus II Formula | Palit 9800GTX+ | 8GB A-Data 800+ EE | Noctua U12F | BenQ FP241W | Logitech MX518 | Logitech G11 | Logitech diNovo Edge
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)