Po precitani zopar threadov mi tento problem zacina pripominat praskanie zvukoviek, ktore sa tu velmi zivo preberalo a preberá. Tak som si pozrel ako riesili tento problem ludia ktorym nepomohlo ani vypnute APIC, presuvanie kariet a nastavenie samostatnych IRQ. Jeden clovek (fakt si nepametam kto a nechce sa mi hladat ten thread) to vyriesil nastavenim PCI Latency pre vsetky zariadenia na 32 a pre zvukovku 255 cez WPCREdit. Kedze vobec nerozumiem registrom chipsetu a neviem pracovat s WPCREdit, tak som skusil aspon nastavit PCI Latency celkovo na 255. Cuduj sa svete, rusenie kleslo na takych 15-20% a prejavuje sa iba pri fakt velkej zatazi HDD. Nevie mi niekto poradit ako nastavit PCI Latency cez WPCREdit?
BTW, PCI Latency som zmenil v BIOSe a ked som si chcel prekontrolovat nastavenie cez 8rdaVcore, tak mi vypisalo ze PCI Latency je 32 a AGP latency je 32, ale AGP control Latency je 255. WTF?? Avsak ked som skusil TV kartu po spusteni 8rdaVcore, tak bolo vsetko po starom. Po reboote bolo rusenie zase mensie. No jo, programom typu 8rdaVcore som nikdy moc neveril..