Opet doufam, ze to je spravna sekce. Pouzivam softwarovou regulaci otacek. Nekdy, kdyz potrebuji do windows a radne nejsou ukonceny tak se vetracky nerozbehnou na 100procent, ale bezi napr. na 35. To staci pokud PC nevykonava zadnou praci. Teplota CPU je tak kolem 45C. Mam INTEL PRESCOTT 2.8GHZ. Klidne jsem si na PC cetl prednasky. Najednou se PC seklo. Chvili se to snazim rozchodit, ale nedari se. Dam reset. PC nenabehne. Sahnu na chladic CPU a je dost teply, tak 50C. Tudiz procesor muze mit i 90C. Odhad. PC nabehlo diky bohu pri smazani CMOS. Vse se zda OK. Ted jeste testuji RAM, ale take vypada OK. Ma tato deska nejakou ochranu proti prehrati? V manualu jsem nic nenasel. Nebo nevi nekdo cim to muze byt? Mohl by byt procesor spalen jen nejak castecne? Nebo nejaka jina komponenta?
EDIT:Takze RAM jsou dobre. Zkousim zatezovat CPU. Zatim se zda dobre uz jede 22minut pri 100% zatezi a otacka vetraku 35%. Teplota neprekrocila 56C. Tudiz predpokladam, ze CPU se neprehralo. Napada nekoho co se mohlo stat, ze pak PC neslo ani pustit? Zastava vetraku se mi jevi jako nejmene pravdepodobna. Jaka muze byt nejvyssi jeste bezpecna teplota?