Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
To není obecná pravda. Pokud je v casu dobře řešený průtok vzduchu, může vylepení teploty komponent o něco snížit - vnitřní prostor je menší, průtok daným místem větší, lépe funguje klasický princip podtlaku, proti tomu stojí fakt, že teplo ze vzduchu neodebírají oblepené částí (tj. obvykle kryty a části kostry) a pokud máte v casu větší otvory, nebo špatné zvukové izolanty (jako je např. to plexi), může být skrz ně silnější airflow víc slyšet. V mojí skříni teploty komponent po odhlučnění klesly.
mas pravdu jsou pripady kdy to muze chlazeni dokonce vylepsit. kazdopadne to zhorsi predavani energie pres bocnici do okoli PC. pokud je idealne vyreseny prutuk vzduchu coz zrovna tu na 4u u mnohych bude tak se to muze i zlepsit.

tusim ze uz jsem tu psal co presne za material jsem pouzil. efekt je s nim presne takovy jako popisuje Jan. vibrace sirici se vzduchem jsou snizeny a ten zvuk je i hlubsi.
uz jsem uvazoval ze na to co tam mam dam jeste nejake penove stisovadlo ale myslim ze to neni potreba - zvlas tted kdyz jsem temer vse co bylo v case prodal