Po přečtení a hledání jsem přece jen mírně zmatený. Hledám přehrávač, který by vyhovoval mým požadavkům (bez zásadních kompromisů).
Zásadní:
- cena: cca 2000 - 3000Kč, ovšem jsem schopen dát i něco víc...
- velikost 512MB - 1GB, kapacitu ovšem neřeším, každý výrobce má v řadě produktů více kapacit od stejného modelu
- snadné mechanické ovládání (vhodné do kapsy, bez neustálého koukání se na displej), sháním přehrávač na hudbu (ne cool-multi-přehrávač)
- podpora Mass Storage Class - použití i jako flash disk
- podpora adresářové struktury (ne dle ID3) s možností mazaní
- podpora ogg - mám něco v ogg a poslouchám archiv jednoho radia v ogg a opravdu se mi nechce to pravidelně převádět
- line-in - potřebuji nahrávání z externích zdrojů, nejlépe bez omezení kvality
- fm rádio (s možností nahrávání, nejlépe bez omezení kvality)
- citlivý diktafon (nejlépe bez omezení kvality)
- aa/aaa baterie (nerad bych vestavěný akumulátor) - na cesty bez elektřiny a vyhnutí se řešení budoucímu snižování kapacity, popř. výměny -> ZMĚNA: oželím, ač nerad, baterie a akceptuji akumulátor. Budu případně rád za informaci o skutečné výdrži a o možnosti výměny akumulátoru, tj. o servisu. Případně o možnosti zakoupit náhradní akumulátor (na cesty). Dobíjení nejlépe přes usb a síťovým adaptérem (např. jako u mobilu).
Samozřejmost (ovšem subjektivní):
- slušná výdrž
- zvuková kvalita
- ucházející design, nejlépe černý
- tlačítko HOLD
Výhoda:
- rozšiřitelnost paměťovou kartou
- popora flac
- budík
Nepotřebuji:
- podpora videa, obrázků,...
- kvalitní sluchátka - mám své...
Jediné, co jsem našel (vypsané mínusy):
- iAudio G3, iAudio5 - jediní, co splňují vše, ale nejsou již v prodeji
- iRiver T10 FM - rozporuplné informace o line-in, zřejmě chybí
- Emgetony (E2, E3, E5) - chybí podpora ogg
- Emgeton MiniMax3 - Li-pol akumulátor
- iAUDIO U3 1GB - Li-pol akumulátor
Opravdu se nenajde v dnešní době, co splní vše, když dříve existovaly iAudio 5 či G3.
Předem díky za rady, popř. za diskuzi k tématu
PS: Prosím žádné OT typu: "Na co to proboha potřebuješ?" I přesto jsem se pokusil někde to doplnit...