Citace Původně odeslal duves Zobrazit příspěvek
Tiez som riesil chladenie ale hlavne hluk. Roky sme to trpeli, hlavne polovicka sa na to stazovala. Robil som upgrade a na CPU Celeron D 347 som dal heat pipe AC-Freezer-7-PRO. Lenze som to namontoval tak, ze to fukalo na zadnu stenu a v uzatvorenej skrini sa zhromazdoval prehriaty vzduch. Najprv som "prerobil" zdroj z nedierkovaneho na dierkovany. Cize som si zohnal z ineho stareho zdroja s otvormi, zdroj som otocil o 180 st., do zdroja som vmontoval dalsi vetrak a ten som napojil miesto na 12V na iba 5V, ako aj povodny. Napokon som heat pipe chladic otocil tak, aby fukal ohriaty vzduch kolmo hore. Tam si ho potiahne pridavny vetracik v zdroji a povodny ho vyfukne von. CPU mam nataktovane z 3,06 GHz na 3,45 (maximum som nezistoval), otacky na heat-pipe su nastavene na 30% maxima a teplota CPU v nezatazenom stave je 40-44. Komp je tichy, pocujem hlavicky na HDD, otravny hluk zmizol.
Nemam pridavnu graf. kartu, cize mi nic neblokuje v prudeni vzduchu v skrini.
http://www.duves.salem.sk/fotoalbum_...1/IMGX3313.JPG
no tak ti nevim ale ja mam opacnou zkusenost a nejen ja.. lepsi je kdyz ten AC fouka prave na tu zadni stenu, pak jsou nizsi teploty na CPU .. ikdyz pokud nemas grafiku tak to mozna bude naopak