Cus lidi mam tu takyvy problem. Doporucil jsem zname jako posledni upgrade pro xp2500+ grafiku 7600gs. Problem je to ze po zapnuti se roztoci vetracky a konec. Zdrojem to neni grafikou taky ne. Napada nekoho neco?![]()
Cus lidi mam tu takyvy problem. Doporucil jsem zname jako posledni upgrade pro xp2500+ grafiku 7600gs. Problem je to ze po zapnuti se roztoci vetracky a konec. Zdrojem to neni grafikou taky ne. Napada nekoho neco?![]()
novej bios?
přídavný napájení grafiky bylo zapojený?
reset biosu byl?
deska má AGP 8x (ale to asi jo vzhledem k tomu 2500+) ?
Víc mě taky nenapadá, akorát ještě jestli sedí dobře ve slotu, ty dvouřadý konektory sou děs.
Edit: a co nějaký neoficiální bios? (taky používám je tam odkrytých víc možností a lepší propustnost paměťoýho řadiče...)
AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T
Stručnější jsi už být nemohl? Jaká je to základní deska (alespoň chipset)? Od jakého výrobce je ta grafárna? Chápu to tak, že systém nebootuje (není slyšet harddisk)? Pokud vyměníš grafárnu za předchozí, tak je vše v pořádku?
První věc, která mne napadá je zdroj, ale ten jsi vyloučil. Další možnost je ta, že karta není doražená ve slotu (může to být zmetek case, známý jednu takovou skříň má, karta se příliš brzo opře o doraz a nemá ve slotu kontakt). Pak ještě vymaž CMOS paměť motherboardu, pokud jsi to neudělal.
Také zkus se starou grafárnou nastavit v BIOSu AGP na 4x a zakázat FastWrites (vyhneš se mnohým problémům). Zapojils přídavné napájení grafárny? Zkoušels to i bez něj? Také můžeš zkusit nastavit jinou hodnotu AGP aperture v BIOSu.
EDIT: vendiik mne předběhl, netušil jsem, že to píšu tak dlouho![]()
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Jo vsechny standartni figle s nesedici grafikou resetama biosu jsem zkousel...
ta deska je L7VTA2 V2.0E bios 08/09/2004 kdyz se tam snazim nahrat novej bios pod oknama, tak to jakoby projede prapise verifikuje ale biios zustava furt stejny...
Grafika je Gainward bliss 7600gs agp 256MB.
podle vseho by to bezet melo, ale nebezi...
tak zmena-pokud tam vraztim este pci grafiku tu agp zarazim az po rozsviceni monaku tak nabootuju a grafiku normalne vidi... do restartu...
co je tohle za haluz...?
Naposledy upravil Rampa; 22.01.2007 v 16:33.
To je jako vtip?
Jestli sem to dobře pochopil, tak si zasunul grafiku do AGP u zapnutého PC, začínám tušit, proč to nefunguje....![]()
A proč proboha děláš flash pod woknama?
Na takhle starý desce to udělej normálně z DOSu, co tenhle bios není novější ? (teda jestli je to opravdu ta deska - podle webu dělali 3 revize):
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...uID=52&LanID=0
AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T
Doufám že nemáš přetaktováno a že má AGP sběrnice frekvenci 66MHz (měl by to ošetřit reset CMOS, ale pokud se nepovedl...). A máš v BIOSu u Init display first nastaveno AGP? Ještě se koukni do BIOSu, jestli tam není nějaká položka jako "BIOS protect", možná proto nelze BIOS updatovat.
A opravdu není dobrý nápad strkat jakoukoliv kartu do zapnutého PC, tak můžeš odpálit základní desku i tu kartu.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Zoufale situace zadaj zoufale cinny
Proste to nemaka...
Bios je tam posledni flashovano pod oknama i pod dosem.
Ta deska je revize 2.
Ted tam jeste zkusim dat 400W zdroj,ale je to asi pitomost kdyz jinde to bezi i na 300W noname.
Init dis je nastavenej zpravne, agp je nastaveny na 4x. Nic se jinde nastavit neda a proste to nemaka...
Pitomy Ecsky))
Proste to nemaka...
vyresil jsem to tak, ze jsem grafarnu vrazil do A7N8X deluxe a je po problemech.. jen jsem o jednoho kdysi hyperdrahyho asuse lehci![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)