Takze vcera/dnes v noci som dosku namontoval prehodil moje komponenty do dosky a otestoval co som stihol.
Prve poznatky su tie ze doska nie je stavana na velmi vysoke FSB okolo 200 MHz. Ma mensie rozmery ako 8K3A/plus alebo 8K9A2/A3 plus, ma menej regulatorov ako tie vyssie modely. Bios je v pohode prepracovany, casovania sa daju nastavit bez problemov (CAS od 1,5 do 3), voltaz AGP,pamete,CPU (len do 2,0 ale na TB bude stacit pretoze maju povodne nizsiu voltaz), da sa vypnut V-Link 8x...ostatne veci k tomu v recenzii.
Delicka...samozrejme 1/6 tu nieje (asi viete kvoli comu) ale 1/5 tu je a ide bez problemov.
Takze prve vysledky...
Max FSB ktore som dosiahol bolo 195 MHz, ale velmi nestabilne...stabilna FSB je 180-185 (este musim poladit) pri najlepsom casovani pamete (okrem CAS ktore je na 2 a nie na 1,5). Doska sa sprava stabilne a niesu s nou zatial ziadne problemy...
Na 8X180 pri pretaktovanej GF3 Ti 200 na 220/507 MHz vysledok 3DMarku2001 okolo 7500 bodov.
Priepustnost v Sandre pri 180 FSB je okolo 2690/2400 tusim ...presnejsie v noci z domu nahodim obrazky.
Myslim si ze prave iny layout dosky - menej regulatorov sa podpisali podto ze nejde pretaktovat na vysoke FSB. Sam EPOX tech povedal ze overclockerske dosky su hlavne modely A2 a A3 plus...ktore maju pocet regulatorov rovnaky ako na EPOX 8K3A plus / 8K5A2/3.
Ak teda mate super pamete a chcete vysoke FSB nad 200 MHz urcite siahnite po modeloch A2 plus a A3plus...
Zatial neviem ako je to s cenami dosky a tak neviem posudit ako sa oplati a ako sa neoplati dosku kupit a pod.
Celkovo ma vsak doska moznostami a dost solidnym pretaktovanim a FSB prekvapila.