Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
V batohu úplně v pohodě, tahám svůj Asus (2,85Kg myslim) takhle denně a žádný problémy mi to nedělá.

To teda nevim, ja osobne jsem tahal do prace uz hodne notebooku od 12" po 17" a od cca. 2kg nahoru se uz pak pozna skoro kazdy deko navic, takze 15.4" denne by se mi tahat mych 20km moc nechtelo (ikdyz jsem ted dost linej a jezdim radsi autem ). Respektive v batohu to je mozna OK, jenze zase na casty prenaseni batoh taky neni to nejvhodnejsi a taska pres rameno je uz hodne o vaze.

A jinak jako obvykle v threadech - je docela treba si uvedomit, o cem je koupe notebooku.
Je samozrejmy, ze asi kazdej by chtel notebook o vaze pod 1kg, se vsema nejnovejsima features, s nafukovacim displejem na minimalne 17" lepe 19 palcu a za cenu nejlepe do cca. 5kkc = asi jeste dost let utopie.
Osobne radim zamyslet se nad prioritami, co urcite potrebujes, co bys rad, ale neni to nutnost a co rozhodne ozelis. A pak si ujasnit finance, zpracovani a rozmery notebooku. A podle parametru vybrat kandidaty a ty si nekde pekne prohlednout, precist si zkusenosti jinych uzivatelu a pak se rozhodnout.
Jinak bazirovat na 4GB+ RAM je dle meho totalni nesmysl, jelikoz technologie specielne u notasu jdou pomerne rychle dopredu a tim padem predpokladam, ze za 3 roky muze bejt podobnej notas uz prestarly "zelezo", kterymu by nepomohlo ani 32GB RAM k nejakymu pozadovanymu vykonu.
A hlavne - hodne pameti je samozrejme pro system velkym prinosem, ale samospasitelny to neni, kdyz pak bude chybet vykon CPU, GPU ci neco jinyho.
A premyslet v oblasti hardware respektive notebooku - tohle si ted koupim a musi mi to vydrzet xy let - to je myslim taky blbost, nikdy nevis, co se udeje a co bude tvou prioritou za par mesicu ci let, takze neco takhle extremne planovat je myslim neprinosne.
Muj nazor...