Takze jsem si prinesl z reklamace novej a zabalenej Voyager 512MB, ten starej zacal nedavno zlobit, samovolne se odpojoval, hlasil ze je USB 1.1 zarizeni atd. Do te doby bez problemu a prenosova rychlost presahovala deklarovanejch cca. 17 MB/s pri kopirovani, a kolem 14 MB/s pri zapisu, tedy do te doby jsem byl naprosto spokojen.

Jenze ten vyreklamovany je jiz odlisna revize, i baleni je jiny a dokonce proti staremu baleni v nem chybi USB prodluzka (ne ze bych se z toho zblaznil, ze ted v baleni neni, ale obcas jsem ji i vyuzil) a je mi naprosto jasne, ze ve flashce je jinej a daleko pomalejsi pametovej chip.

Za prve - muj "starej" Voyager, kdyz jsem ho pripojil do "neznameho" PC, tak prakticky do 2 s zablikal a zacal se instalovat, behem cca. 10 vterin byl naintalenej a pripravenej k pouziti.
Tenhle vyreklamovanej lenoch cca 30 s!!! po zasunuti nic nedela, teprve cca. za 30 s widle zahlasi novy zarizeni a zacne cca. pulminutova instalace.
A hlavni problem, prenosove rychlosti nedosahuji ani zdaleka tech, co jsem mel s puvodnim starsim. (zkousel jsem ho na nekolika PC/noteboocich, vsude +- stejne hodnoty)
Tedy mne to jen utvrdilo v tom, ze je to podstatne horsi typ flashky a ze u Corsairu uz flashku ve velikosti 512MB povazujou za low end, kterej si dneska koupi jen user, kteryho ani nenapadne, ze ten disk je radove 2x pomalejsi, nez by mely byt jeho deklarovany rychlosti vyrobcem.
Tedy u mne Corsair trosku ztratil na reputaci, jelikoz tenhle flashdisk je stale ve vsech velikostech vedeny jako vysokorychlostni flashka s rychlostmi zapisu myslim az 19 MB/s

Tedy jsem trosku rozladenej a to jak lenosti disku, tak firmou Corsair, a to opomenu Alzu, jelikoz jsem na disk cekal skutecne skoro mesic, ikdyz technikovi bylo hned jasny, ze je "neopravitelnej" a delal mu vsechny mozne mnou popsane zavady hned pri prijmu. Zatimco reklamovanou RAMku mi vymenili na pockani.

Takze rychlosti zde:

HD Tune: Corsair Flash Voyager Benchmark

Transfer Rate Minimum : 6.5 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 8.6 MB/sec
Transfer Rate Average : 8.0 MB/sec
Access Time : 1.2 ms
Burst Rate : 5.5 MB/sec
CPU Usage : 14.0%

Je mi jasne, ze reklamace spocivajici jen v pomalem presunu dat by mi byla zamitnuta, jelikoz vyrobce sice deklaruje az ty mnou uvedene rychlosti, nicmene bez dalsich podminek a tim padem by nebyla reklamace na rychlost disku rozhodne relevantni. Protoze jinak funguje jak ma.
Takze tak, asi si budu muset koupit nejakou 2-4GB variantu, tam snad davaj furt rychly chipy