Ano,měl jsem XP 1700+,byl to dobrý procák,desku Epox s KT333,super deska,ale já mám prostě blíž k Intelu,tak to je. Od nikoho si radit nenechám,to není můj styl,PC si odjakživa stavím sám,nikdy jsem nekoupil hotovou sestavu od žádného výrobce.Měním si MB+CPU podle potřeby,podle toho jak se mi chce.Nevylučuju že se někdy k AMD vrátím. Souhlasím s vámi,Celeron P4 je vcelku slušný downgrade. Ale jen z vašeho hlediska. Mě je totiž výkon u prd***. I ten můj CPU mi totiž uplně v pohodě stačí na všechno co s PC dělám,a světe div se,převod DVD---DivX je na něm stejně rychlý jako na bývalém XP. Chápu vaše zděšení,vždyť mám teď v Q3 o 50fps a v 3DMarku o xxxx bodů méně! Hrůza Jenže,co když někdo takový výkon prostě nepotřebuje? Navíc když budu v budoucnu potřebovat vyšší výkon,tak si tam prostě dám P4 xxGHz a zase budu za vodou.
Ne,fakt si myslím,že je uplně jedno jestli AMD nebo Intel. Jenže AMD v poslední době strácí od 2400+ svoji zbraň-cenu.Výkonově jsou stejní,pro přetaktování je lepší AMD

Nicméně,to co jsem psal původně,se týkalo Daemona.Když má z AMD obavy,bojí se VIA a dalších čipsetů a přetaktovávat nechce,ať jde do Intelu.