Je to divné. Trochu jsem si to pročetl a nechápu, proč je to v reálu takové, jaké to je (pomalé a k ničemu). Je to v podstatě založené na dvou čipech. Net2280 je USB2PCI převodník a SiS315 je grafický čip. Z SiS315 byla jak samostatná AGP/PCI grafika, tak i integrovaný řešení pro čipsety. Pokud se to hlásí jak 315ka, tak by to mělo splňovat některé základní vlastnosti - 256-bit 2D/3D/Video akcelerátor, DirectX7 kompatibilní (konrétní varianta v čipsetu SiS650 měla jenom asi 1300 bodů v 3DMarku2001 ale na přehrátí DVDčka stačila úplně v pohodě).
Nechápu, kde se teda stala chyba. Nepodařilo se mi získat datasheet přímo k tomu konkrétnímu čipu (hlavně ani název), použitému uvnitř téhle věcičky.
Nevim, zda je chyba v tom, že samotný čip je tam nějaká hodně light verze (to se mi pak ale hodně nezdá ta klasifikace jako SiS315), nebo za to může USB-PCI převodník, který nějakým způsobem zabraňuje používat některé funkce čipu () a nebo za to můžou ovladače šité horkou jehlou.
Kdyby bývala dokázala využít tahle redukce všech funkcí toho čipu, tak z toho mohlo být docela fajn řešení. Kdyby se tam použil nějaký SiS30x video můstek, tak se z toho mohl třeba vyvést TV-out (HDTV) nebo DVI a i když by na tom neběhalo moc 3D her, tak to mohlo mít kopu využití. Btw na trhu jsou dvě varianty - jedna s 2MB a druhá s 4MB - oboje mi přijde málo, protože to stejně těsně nestačí na 1280x1024x32bit-per-pixel.