Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Disky a nahrávání TV

Standardní Disky a nahrávání TV

Věřím, že to patří sem. Rád bych se zeptal, jaká kombinace je vhodnější pro nahrávání TV (analog i dig.):
    - WD 500GB (WD500YS) - OS i data i místo pro nahrávání
    - WD 320GB (WD320YS) + 250GB (WD250YS) - OS a data + nahrávání a data
    Jde mi o prevenci vypadávání snímků během zachytávání...

btw. zohledňuji i hlučnost (jeden se líp odhluční než dva), ale to by již spíš patřilo do nákup. poradny...
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Standardní Re: Disky a nahrávání TV

Na tohle nejde jednoznačně odpovědět. Pokud ti jde JEN o to vypadávání snímků, tak i s jedním to bude v pohodě POKUD:
    - bude stíhat PC
    - bude dobře nainstalovaná karta
    - bude rozumně fungovat zachytávací SW
    - nebudeš u toho dělat žádné psí kusy na disku (databáze,...)

Předpokládám že se bavíme o zachytávání nekomprimovanýho AVI, jinak je to samozřejmě jedno. Pro příklad - na mým starým kompu jsem měl Duron 700MHz, nějakej VIA chipset a 120GB PATA HDD (8MB), W2k+SP4. Zachytávání z ATI TV Wonderu jelo jako z praku, neznal jsem co jsou to výpadky snímků nebo rozjetá synchronizace. Teď mám Prskota 3,4GHz, solidní základ ASUS, dostatek RAM,.. a vyzkoušel jsem 2 TV karty - ani jedna nestíhala. Nakonec jsem to vyřešil kartou s HW enkodérem Takže asi tak.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Teď mám starší ale bezproblémovej základ (2500+, KT600, 1GB, 6600GT,...) + cca 5-6 disků (2*160, 3*80, 1*20) a rád bych to samozřejmě zredukoval. Na mé genius tv wonder III (analog) šlo zachytávání (na jiný než systémový disk) celkem slušně s nějakými výpadky (zanedbatelné) ale s určitým posunem (dalo se zpravit). Bohužel po přestěhování (o pár desítek metrů dál) je signál na nic, vč. potvrzení firmy Omko. A tak zkusím digitál (pak by zbýval už jen satelit). A v době, kdy jsem si pořizoval tv kartu, jsem se dočetl, že pro zachytávání je lepší mít druhý disk. Doba pokročila a mě zajímá, zda platí stále podobná zásada i u sata a dig. tv.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

IMHO pokud nebudeš při zachytávání nic dalšího dělat, tak by měl stačit jeden, ale jestli u toho chceš ještě dělat něco dalšího, tak bych vzal radeji dva.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Práce u zachytávání:
    Byl jsem zvyklý při zachytávání z analogu odejít od pc. Takže by mi to problém nedělalo. Zkušenost mám takovou, že i při spuštění wordu, FF apod. bylo po zachytávání - obrovskej výpadek... Což mi ani teď dva disky nevyřeší - nebo snad ano (vzhledem k mé konfiguraci výše)?
    Zdá se, že mám jedno, zda jeden či dva, pokud na to nebudu při nahrávání makat...

No počkej, jestli se bavíme o zachytávání digitalu, tak u toho si můžeš dělat co chceš i na jednom disku, protože to jen čas od času plivne na disk kus MPEGu, tzn. skoro žádná zátěž. Já mám CPU vytížený jen TV pod 10%, bez následků si u toho dělám cokoliv potřebuju (vč. komprese jiného filmu XviD, kompilace SW, atd.)
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    No počkej, jestli se bavíme o zachytávání digitalu, tak u toho si můžeš dělat co chceš i na jednom disku, protože to jen čas od času plivne na disk kus MPEGu, tzn. skoro žádná zátěž. Já mám CPU vytížený jen TV pod 10%, bez následků si u toho dělám cokoliv potřebuju (vč. komprese jiného filmu XviD, kompilace SW, atd.)
    No super. o to mi šlo. S analogem zkušenost mám (a ten by mi zůstal díky velmi špatnému příjmu jen na STV1 a STV2, které jdou slušně), s digitálem žádné zkušenosti, proto se ptám. Pokud zatížení cpu není velké a vytížení disku ucházející, bude zřejmě stačit i ten jeden, tím lépe
    Díky

[ot]nic proti, ale oznaceni disku je wd2500ys, wd3200ys a wd5000ys ... (ja jen, kdyby treba nekdo hledal podle toho...)[/ot]
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI-TV wonder a WIN XP
    Založil SongoKan v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 21.08.2009, 22:38
  2. nahrávání TV analog. signálu na DVD
    Založil wena v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 13.11.2004, 16:20
  3. Při nahrávání TV, prokládat, a pokud ano, jak?
    Založil Rado v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 06.09.2004, 20:10
  4. Program na nahravani pres TV kartu
    Založil d00mgiv3r v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.07.2004, 17:59
  5. jakej komplík už zvládá nahrávání TV v plným PALu?
    Založil russianblue v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 04.02.2004, 17:38

Pravidla přispívání