Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: TV tuner

Standardní TV tuner

Předem se omlouvám, jestli už tu podobné vlákno je, ale nic co by mi pomohlo jsem nenašel.

Chtěl bych si k notebooku koupit TV tuner a nemám vůbec tušení co vybrat. Nikdy jsem se o to nějak nezajímal Bydlím na rakouské koleji, kde je tv zásuvka, ale není televize, takže bych to rád vyřešil nějakým tv tunerem k notebooku. Poradíte pls něco vhodného? či podle čeho se orientovat?

Díky moc

Standardní Re: TV tuner

Citace Původně odeslal MarK (CZ) Zobrazit příspěvek
    Předem se omlouvám, jestli už tu podobné vlákno je, ale nic co by mi pomohlo jsem nenašel.

Chtěl bych si k notebooku koupit TV tuner a nemám vůbec tušení co vybrat. Nikdy jsem se o to nějak nezajímal Bydlím na rakouské koleji, kde je tv zásuvka, ale není televize, takže bych to rád vyřešil nějakým tv tunerem k notebooku. Poradíte pls něco vhodného? či podle čeho se orientovat?

Díky moc
    Idealne neco analog + dvb-t do PCMCIA nebo USB. Avermedia Hybrid PCMCIA TV/FM, nebo Pinnacle PCTV Hybrid Pro Card 310C. (to jsou asi nejrozumnejsi varianty PCMCIA, respektive maj dobry pomer cena/vykon)
    Nebo USB tuner, a zase existujou verze, ktery zvladaj jak dvb-t, tak analog.
    Zalezi skutecne na tvych preferencich, dnes uz je docela vyber.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

To věřím, ale já vskutku nevím, jaké mám preference Respektive co potřebuju a co ne, tedy podle čeho se mám dále orientovat. Mnohdy ani nevím co ty věci co tam píšou znamenaj...

Hledám něco tak do nebo kolem dvou tisíc... Ale zase nechci samozřejmě platit zbytečně za něco co nevyužiju.
    Naposledy upravil MarK (CZ); 03.11.2006 v 08:41.

To věřím, ale já vskutku nevím, jaké mám preference Respektive co potřebuju a co ne, tedy podle čeho se mám dále orientovat. Mnohdy ani nevím co ty věci co tam píšou znamenaj...

Hledám něco tak do nebo kolem dvou tisíc... Ale zase nechci samozřejmě platit zbytečně za něco co nevyužiju.
    Nojo, ale to je pak tezky ti neco rozumnyho poradit, kdyz ani ty sam nechces/nemuzes/nevis rict, na co ho vlastne budes potrebovat!

Ja bych rekl, ze pokud ti nevadi PCMCI verze (nemas tam jinej specifickej hardware), je to do notebooku idealni reseni, pokud je tuner hybridni (ma analogovej tuner i DVB-T cast) je to idelani reseni tam kde je signal jak pro DVB-T (digitalni prenos obrazu = pri dodrzeni kvality streamu vybornej obraz), tam kde DVB-T neni pak pouzijes analog.
    Pokud nepotrebujes tuner prenaset na PC (nema standartne PCMCI slot, existujou ruzny "redukce" ale kompatibilita neni zrovna zarucena) pak je to dle myho dobry reseni.
    Favority v tehle kategorii jsem napsal, ceny jsou neco malo pres 2kkc, kdyz si na webu najdes levnej obchod.

Pokud nechces PCMCI, pak je na tobe, zda zvolis nejakou externi verzi formy velikosti USB Flashdisku (daj se sehnat rovnez hybridi s analogem i DVB-T, ale vetsinou maj trosku horsi prijmove vlastnosti) nebo externi provedeni formou nejake vetsi ci mensi krabicky (dobrej komfort obsluhy, ale treba na prenaseni s notasem uz moc nejsou = zabiraj misto).

Takze je na tobe, ktere parametry uprednostnis a co preferujes. Napr. mnou nekolikrat zminovana karta Aver Hybrid tedy umi :
    Analogovou televizi a analogovy radio v FM pasmu, digitalni televizi a radio, teletext u analogu i digitalu, EPG (programovy pruvodce = prehled vysilani na DVB-T s funkcemi spusteni programu v zadanou dobu atd.), samozrejme umi ze vsech uvedenych zdroju nahravat do predvolenych formatu ci pres externi kodeky prakticky do cehokoliv, umi nahravat ze vstupu obraz treba z videokamery a pracovat s nim, proste prakticky vse, co bych od podobne hracky ocekaval.
    Doporucuju ti precist si konference napr v Czechcomputeru u jednotlivych tv tuneru, dozvis se tam za prve co jaka karta umi, v cem ma nekdo problemy atp.
    Jinak je fakt tezky radit, kdyz sam nevis...
    Naposledy upravil tiktak; 03.11.2006 v 09:55.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Díky za tak dlouhý příspěvek

Já vím co od toho chci - aby se dalo koukat na televizi Proto se nevyznám v tom, proč jsou ty ceny mnohdy tak rozdílný
    Podívám se po těch co jsi doporučoval, díky

Tak jsem si nakonec pořídil ten AverTV Hybrid do PCMCIA slotu.

Měl bych ještě dvě otázky:
    1) Ten software co k tomu je není nic moc a jsou s ním často problémy; u výrobce jsem novější verzi nenašel (podle všeho je na CD mnohem novější verze než na samotném siteu výrobce). Existují nějaké alternativy?
    2) Můžu na to zachytávat obraz ze svého foťáku, funguje to ok - ale doufal jsem, že bych to mohl využít i jako webkameru. Je na to nějakej prográmek?

Díky moc

Tak webcam už jsem vyřešil díky SplitCamera.

Ale žádnou lepší "softwarovou televizi" jsem nenašel, takže jestli máte někdo tipy, bylo by to good

Senior Member mince Avatar uživatele basik
    Vliv
    284

FlyTV2000 ? mam takovy tuseni, ze by moh vyhovovat

Fly2000 ovlada analogovou cast a bezi OK (chce to si trosku pohrat s nastavenim, ale beha pak OK), alternativou pro DVB-T je pak ProgDVB (free soft, Aver na nem bez problemu beha), takze jak na analog, tak na DVB-T existujou alternativy. (a existuje vice softu, jen s temihle jsem byl naprosto spokojen)

Mně se FlyTV nepodařilo s Averem pořádně rozběhat
    Pořád to tak nějak blbne, pak jsem zapnul 'Generic WDM card' a tak nějak to začlo, ale bez zvuku a navíc automatické navolení programů proběhlo tím způsobem, že každej program to vzalo několikrát jen s lehkejma odchylkama frekvence.
    Navíc se obraz dost seká...

No a navrch je to shareware, kterej se mi za měsíc vypne

Tak teď jsem zkoušel ProgDVB a taky mi s Averem nijak moc neběhá... Co dělám špatně

Mně se FlyTV nepodařilo s Averem pořádně rozběhat
    Pořád to tak nějak blbne, pak jsem zapnul 'Generic WDM card' a tak nějak to začlo, ale bez zvuku a navíc automatické navolení programů proběhlo tím způsobem, že každej program to vzalo několikrát jen s lehkejma odchylkama frekvence.
    Navíc se obraz dost seká...

No a navrch je to shareware, kterej se mi za měsíc vypne

Vemu to odzadu - shareware nebudu komentovat, je to proste fakt, nicmene tenhle soft by se mel dat pripadne zakoupit.

Navoleni programu to chce udelat samozrejme rucne, nastavis si co potrebujes, vyberes jen ty spravny a silny kanaly a je to.

Ohledne zvuku to chce "zaskrtnout" neco v tom smyslu (je to okynko u nastaveni vpravo dole) ze chces zachytavat zvuk interne (pak to bezi)

Sekani obrazu se da odstranit zvysenou prioritou procesu u FlyTV2000 a patchem pro tuhle kartu, kterej udelal jeden znalej clovek pres .NET Framework (musi bejt nainstalovanej v systemu), pripadne je druha verze v CC+, ktera Framework nepotrebuje (projdi si diskuzi na CC u tyhle karty, odkaz na patch tam najdes)
    Naposledy upravil tiktak; 08.01.2007 v 11:14.

Tak teď jsem zkoušel ProgDVB a taky mi s Averem nijak moc neběhá... Co dělám špatně
    Nevim co znamena "nijak moc nebeha", ja znam u ProgDVB stav, kdy to bud bez problemu beha, nebo nebezi vubec (vetsinou je problem ve vyberu genericke DVB-T karty, dava se tam myslim Generic DVB-T zarizeni, ne Aver - nemuzu ted zkontrolovat, jelikoz kartu nemam u sebe a na novym notebooku nemam nainstaleny ani Aver ani Prog DVB.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI-TV wonder a WIN XP
    Založil SongoKan v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 21.08.2009, 22:38
  2. 17" lcd monitor prestigio 179 + externy tv tuner life v
    Založil rasto1 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 31.03.2005, 12:57
  3. Probles s ASUS TV FM Card - TV tuner s PHILIPS 7135
    Založil matos v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 1