Rád bych se přidal se svým problémem, je to totiž trošku podobný:

O Vánocích jsem dal do provozu počítač:
A64 3500+ AM2
2x512 667mhz DDR2
Gigabyte GA-M55plus-S3G (integrovaná grafika Geforce 6100)
2 Pata disky 160+80GB
1 DVD-RW
SB Audigy
350w zdroj
- všechno chodilo jak má
dál k tomu je ještě grafika PCIe RX1650XT od Microstaru, pasivní heatpipe chlazení - po přidání do systému a přidání ovladačů to začalo zlobit, záseky. Myslel jsem, že je slabý zdroj, takže jsme přepojili disky na externí zdroj a vyndali zvukovku. Pak už to jelo ve 2D, ale ve 3D záseky. Zdroj má jen jednu 12v větvi a pouze 20pin ATX.
Koupil jsem 420w zdroj 29A na 12V, dvě větve, 24pin ATX, že to bude ok, ve 2D to chodilo, ale ve 3D opět záseky - v control panelu v 3D preview - nejdřív reset VPU, pak prostě zmizel obraz. Teplota v klidu 56. Tak jsem opět vyndal zvukovku, přepojil disky na externí zdroj a chtěl zkusit znova - teplota v klidu byla najednou asi 38, ještě jsem jí přídavným větráčkem snížil na cca 30, nicméně k testu již nedošo, protože vypadl obraz, ještě jsem dal asi 2x post, ale pak už na monitor neposlala ani čárku. Přitom ale docela dost topí...
Bohužel jsem nesehnal nikoho s PCIe, abych mohl vyzkoušet grafiku u něj, připadně jeho u mě. Nevím, v čem byl problém, jestli opravdu slabej zdroj či jen vadná grafika...

Mimochodem novej zdroj LC-power 420w GP, 140mm větrák s termoregulací - větrák je dost hlučnej hned po startu, tak nevím, jestli se to vůbec nějak reguluje