Takže mam další dvě otázky.

1.) Potřeboval bych, jestli někdo neví, přes jaký odpory a jak mam připojit periferie k tomuhle mikroprocesoru. V podstatě mam jeden port na mikrospínače (P3.x kvůli přerušení), na dalšim je budič krokovýho motoru (L239E) a na potom jeden je celej přes invertor 7400 na tranz. pole ULN 2003 na spínání periferií.

Tak nějak jsem se díval na nějaký informace o I/O portech tohohle MCU, a bylo tam napsáno, že P0 nemá zvyšovací odpor. To by zřejmě znamenalo, že když bych pin uzemnil, jedničku už bych na něj nedostal. Ostatní porty ale tyhle odpory maj, takže se ptam, jestli je ještě zapotřebí použít ještě nejakou odporovou řadu a případně jakou, aby to fungovalo. Využitý mam jenom tři porty, takže neni problém ten P0 nechat volnej a využívat jenom P1,2,3.

Druhá otázka se netýká sice ALMELu, ale nebudu zakládat kvůli tomu novej topic. Jedná se mi o to, že potřebuju spínat nějakym způsobem tu 400W výbojku. Koupil jsem si na to relé, který má podle specifikací 10A. Nevim proč, ale prostě se mi to nezdá, neřekl bych to do něj. Ale o to ani tak nejde. Jde mi o to, jak mam přes něj véct ten výkon. Jestli je normální véct těch přibližně 4-5A (startovací proud, potom 2-3A) po destičce cuprextitu, nebo jestli je to nutný řešit jinak. Prostě se mi taky nezdá vést takovejhle výkon po ani ne desetině mm silnej fólijce mědi...