Stránka 3 z 3 PrvníPrvní 123
Výsledky 51 až 63 z 63

Téma: Wind Tunel - super chlazení

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Jey
    Citace Původně odeslal Warlord
    premejslim o vodnikovi, ale chtelo by to nejakou vychytavku, ze kdyz nemas zapnutyho vodnika, tak nejde zapnout ani PC...
    tak si pichni napajeni vodnika na zdroj v pocitaci, ole.

a mas to vychytany.
    hehe to je vychytavka
    ja sem ale vuuuul taky me to mohlo napadnout... ale v tom pripade musi byt to cerpadlo na max 12V
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

premejslim o vodnikovi, ale chtelo by to nejakou vychytavku, ze kdyz nemas zapnutyho vodnika, tak nejde zapnout ani PC...
    tak si pichni napajeni vodnika na zdroj v pocitaci, ole.

a mas to vychytany.
    hehe to je vychytavka
    ja sem ale vuuuul taky me to mohlo napadnout... ale v tom pripade musi byt to cerpadlo na max 12V
    ja myslim ze pri trose sikovnosti to zvladne kazdy zapojit i na 220v, ale radsi bych rekl nekomu kdo ma znalosti z oboru elektrotechniky.. bylo by n.ahovn.o p.osra.t si zdroj, pripadne cerpadlo, nebo komponenty..

Standardní

Tak trochu pochybuju jestli neni to sami mit otevreny case protoze to nasava ten samy vzduch ne?
    *NIX GG

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní

Citace Původně odeslal Hanta
    Tak trochu pochybuju jestli neni to sami mit otevreny case protoze to nasava ten samy vzduch ne?
    Vpodstate ano, jenze princip wind tunnelu je, ze prave NECHCES mit otevreny case, napriklad z duvodu hlasitosti pocitace...

Standardní Re: Wind Tunel - super chlazení

Citace Původně odeslal geri
    Vykašlete se na vodníky a super chladiče, vyrobte si Wind Tunel.
    Dlouho jsem se snažil všemožně snížit teplotu procesoru různými větráčky, větráky, chladiči, otevíráním skříně, ale učinnost byla dost mizerná. Múj Duron 1200 topil i 60 st. a když jsem se dostal na 50 st. v nezatíženém stavu, byl jsem spokojen, ale jen do doby než jsem si přečetl článek o Wind Tunelu. Jednoduchý, levný a hlavně velmi účinný nápad jak uchladit cokoliv. Návod je jednoduchý. To si na bočnici bedny proti procesoru vyřežete díru (pokud je procesor pod zdrojem, nikolv za zdrojem) a mezi tuto díru a větrák procesoru vložíte trubku z nějakého materiálu. Já jí udělal ze čtvrtky papíru staženou gumičkama, dá se použít pěnovka z krabice od základní desky a nebo PET láhev. Vzhledem k tomu, že větrák procesoru touto úpravou již nenasává ohřátý vzduch z vnitřku bedny, ale nasává okolní vzduch z místnosti, telota procesoru rapidně klesne. Následně jsem snížil i otáčky větráku, čímž klesla samozřejmě i hlučnost a z bedny jsem vyhodíl další dva zbytečné větráky. Touto úpravou mám nyní teplotu procáku při plném zatížení 43,3 st.. Zkoušel jsem také otevřít okno a chvilku jsem v místnosti větral a teptota procesoru klesla na neuvěřitelných 36 st.. Je to fakt bomba a na zkoušku stačí pouze otevřít case nasadit trubku na větrák a kontrolovat teplotu. To mě taky přesvědčilo o tom, že to skutečně funguje a okamžitě jsem se dal do úpravy bedny. CCa za 2 hodiny jsem již chladil. [/b]
    No ja mam case cheaftec takze postrane mam uz diru s chladicem takze skusim udelat nakej ten tunylek, a uvidime. Nechce se mi kupovat stoji asi 600 Kč. (
    Macbook Pro 2011 15" QuadCore = 2.0GHz; APLE Cinema 27" + 5x LED LCD LG 24" power by i-tec adapter

Standardní

cerpadlo na 12v asi nesezenes.. muj nazor..
    Ani takové nepotřebuješ bohatě ti 12V stačí na spínání relé a relé ti sepne napětí jaké budeš potřebovat.

A k těm trubkám k Windtunelu na pokládání kabelů se používají trubky co se jmenujou kobaflex nebo tak nějak a vnitřní průměr mají myslím 75mm a 100mm jsou sice trochu tuhé, ale co je důležité zevnitř jsou hladké (aby se tam ty kabely dobře dostávaly). Každá firma co se zybývá výkopovými pracemi by je asi měla mít takže by neměl být problém je sehnat. Právě jsem si metr domluvil . Teď se ještě donutit doma překopat komp.
    AMD Athlon 1700+@2800+11x200 1,7V | AC Slim Silent Pro 43°C/54°C | 512MB OCZ Basic DDR 3200 | ABIT NF7-S rev.1.1 | Western Digital WD400JB 40GB | Leadtek GeForce 4Ti 4200 64MB 250/500@300/600| DVD Toshiba SD1712 | CD-RW Teac 524 | 17\" DELL repas

Standardní

Citace Původně odeslal Lukas-SVK
    nevite linky na navody ako take nieco postavit?
    Strsne ma to zaujalo.
    A môj stroj by to tiez ocenil.
    Třeba tady http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=16851
    AMD Athlon XP 1600+@1900+ (AGOIA, 12x133, 1.7V) | -ABIT- KT7A | SPIRE FalconRock II | 448 MB RAM PC-133 | WD 800 JB | Seagate BARACUDA III 20 GB | MSI 8870 GeForce 4 Ti 4200 64MB VTD 308/585 | CD-RW TEAC CD-W548E | DVD Toshiba SD-M1612 | CREATIVE SB Audigy Player | CREATIVE Inspire 5300 5.1 | EC ML 5410 Black | Fortron FSP350-60(PF) | LG 776 FM Flatron 17\" | Genius NetScroll Optical Mouse | M$ SideWinder Precision 2 | Win XP CZ SP1 | Wireless Internet: 64 Kbps by CZFreeNET Ostrava

Standardní ...

No k tym vodnym chladeniam ja by som to riesil cez Perifer ATX alebo tak nejako....nieco ako predlzovacka so specialnou zastrckou pre Pc....ked pustis pocitac tak sa ostatne aktivuju tiez.....a ten wind tunel by som riesil tak, ze by som si zohnal skrinu s dvoma poziciami na 80 mm vetraciky. Z jednej by nasaval a druha by odsavala.....ale trebalo by ich nejak oddelit aby sa nespravil vecni kolobeh tepla . A dost by som myslel aj na filtre ak sa to tam vhana bez filtru tak sa to dost zase*ie od prachu a tak. Videli ste niekto ten nadstavec od Thermaltake na 80 mm vetraciky?
    Athlon XP Thorton 2000+ @ 2200Mhz fsb200, VOLCANO 7+, Asus A7N8X Deluxe rev. 2.0 2x Twimos 3500 256MB Twister, Manli Radeon 8500LELELELELE HDD Seagate Barracuda 7200.7 120 GB+ nejaka 200GB, DVD Toshiba 1812, ASUS cd-rw 52x24x52x, zdroj 500W Case Eurocase 5410 small modify 1*80enermax, 1*92enermax + uprava prednej masky

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní Re: ...

Citace Původně odeslal greap
    No k tym vodnym chladeniam ja by som to riesil cez Perifer ATX alebo tak nejako....nieco ako predlzovacka so specialnou zastrckou pre Pc....ked pustis pocitac tak sa ostatne aktivuju tiez.....a ten wind tunel by som riesil tak, ze by som si zohnal skrinu s dvoma poziciami na 80 mm vetraciky. Z jednej by nasaval a druha by odsavala.....ale trebalo by ich nejak oddelit aby sa nespravil vecni kolobeh tepla . A dost by som myslel aj na filtre ak sa to tam vhana bez filtru tak sa to dost zase*ie od prachu a tak. Videli ste niekto ten nadstavec od Thermaltake na 80 mm vetraciky?
    pokud myslis ten nastavec na jejich volcana, takovyto "KOLENO", tak to je dost dobry.. ale u nas to bude dost drahy.

Standardní

Citace Původně odeslal Adrenix
    Citace Původně odeslal Lukas-SVK
    nevite linky na navody ako take nieco postavit?
    Strsne ma to zaujalo.
    A môj stroj by to tiez ocenil.
    Třeba tady http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=16851
    2Moderator:
    Sorry, neprohlížel jsem si to tady celé proto jsem si nevšim že tenhle odkaz tu už byl. Takže ten můj přízpěvek klidně smažte.
    AMD Athlon XP 1600+@1900+ (AGOIA, 12x133, 1.7V) | -ABIT- KT7A | SPIRE FalconRock II | 448 MB RAM PC-133 | WD 800 JB | Seagate BARACUDA III 20 GB | MSI 8870 GeForce 4 Ti 4200 64MB VTD 308/585 | CD-RW TEAC CD-W548E | DVD Toshiba SD-M1612 | CREATIVE SB Audigy Player | CREATIVE Inspire 5300 5.1 | EC ML 5410 Black | Fortron FSP350-60(PF) | LG 776 FM Flatron 17\" | Genius NetScroll Optical Mouse | M$ SideWinder Precision 2 | Win XP CZ SP1 | Wireless Internet: 64 Kbps by CZFreeNET Ostrava

Standardní čerpadlo na 12V

Čet jsem tu něco o čerpadle na 12V, že se nedá sehnat, myslim že uplně v pohodě, jsou takový čerpadla na vodotrysky do pokoje, nějaký osvěžovače vzduchu nebo co to je, tak prodávaj náhradní čerpadla, a jsou tušim právě na 12V...

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní Re: čerpadlo na 12V

Citace Původně odeslal apik
    Čet jsem tu něco o čerpadle na 12V, že se nedá sehnat, myslim že uplně v pohodě, jsou takový čerpadla na vodotrysky do pokoje, nějaký osvěžovače vzduchu nebo co to je, tak prodávaj náhradní čerpadla, a jsou tušim právě na 12V...
    samozřejmě, ale právě vodotryskový čerpadla na 12v nejsou moc použitelný... ps mám doma taky fontánu, ale mám tam vodotryskový 220v.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. AMD patentovala chlazení založené na Peltiérově jevu
    Založil Matio v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 08.11.2004, 19:05
  2. Vodní chlazení zdroje
    Založil honzanun v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 22.04.2004, 20:25
  3. Něco jako tunel s V7+
    Založil Nosmoke v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 4