Různými okolnostmi jsem donucen pořídit si net i domů, jenže o tom vím úplný prd a tak zjištuji kudy tudy na to. Jak poskytovatele tak styl připojení.
V okolí Vyškova jsou 2 "výborní" poslytovatelé od kterých net nechci (mikrovlna - AC a Infos), měl jsem tu čest vidět jejich rychlost a "kvalitu připojení" opravdu ohromné
Něco málo jsem kolem toho zjišťoval - bylo doporučeno jít do Premium ADSL čes.radiokomunikace - Varianta A - bez omezení stahování
http://www.radiokomunikace.cz/cs/dom...adsl/cenik.ep/
Telefonní linku doma mám ale telefon je již náký čas odhlášen, tudíž bych musel znova aktivovat, a teď nevím zda je nutno ji aktivovat přímo u telecomu nebo mi jí aktivují přímo radiokomunikace a za kolik.
Šel bych do 1MB linky a tuto linku potřebuji rozdělit mezi souseda a mě, časem možná přibidou další lidi (max 8 celkem) z okolí a tzn. rychlejší lajna a další rozvody - jakým způsobem ho připojit a časem další - co k tomu budu vše potřebovat.
Co kvalita připojení.
Když beru 1 MB linku tak cca 120 kb/s reál sosání - mezi 2 tedy +- 60 je to tak?
Co ta lajna přes ty radiokomunikace je to kvalitní připojení?
Na kolik mě vyjdou celkové náklady na pořízení a co vše za HW k tomu budu potřebovat.
Pokuste se mě návést![]()