No tak měniče by samozřejmě byly elegantnější, ale na tohle už fakt neni čas a nemam s nima ani zkušenosti. Taky pochybuju, že jsou levný, určitě to bude několikanásobek ceny tý 7805ky - u tý navíc nebude skoro žádnej odběr, jen procesor, hradlo (6x invertor). Jinak v podstatě nic. Při síťovim napájení mi těch pár set mW nevadí a při napájení z baterky poběří akorát procesor, větráky na 12V (sepnutý přes jedno ULN.
Větráky sice můžou běžet na 3V, ale to bych dokázal počítat i otáčky, natož čekat nějakej odtah...
Maličká NiCd aku je sice lepší, ale zase bych musel ještě řešit dobíjení, hlídání napětí a podobný kravinky, na který prostě neni čas.
Jinak žádnej A/D nepoužívam, nevim k čemu bych ho měl v projektoru využít... Ale chápu jak to myslíš...
Jinak dneska jsem to napájení tak nějak řešil asi 5 hodin na nepájivim poli, mam to uplně jinak než na schématu. Přechod pro větráky funguje, ale pro procesor nevim, protože ho nemam naprogramovanej a ani zapojenej. Všechno mi běží na vývojovim kitu, kterej má vlastní napájení se stabilizátorem, takže na tom to vyzkoušet nemůžu, až ve škole.
Teďko ještě musim dovymyslet ten program a s tim napájenim uvidim no...
Kdybych nebyl vůl, měl jsem na to času dost. Jenže jsem na to sral a tak jsem teďko v zápřahu, mam na to měsíc a nestíham... A ještě se učit češtinu a dělat elaby. (stěžuju si jak prvňák...)