Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: VIA KM400 - PC mrzne a mrzne

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: VIA KM400 - PC mrzne a mrzne

Tohle mi přijde jako odpálení regulátorů Vcc na desce. Stal se mi (shodou okolností také s Gigabytem) stejný problém - normálně funguju, resetuju, po resetu černá obrazovka a nic. Deska už se nikdy neprobrala. Kondenzátory v pohodě.

Ad zdroj - na to si dávej pozor, spousta zdrojů má jen nějakou přelepku, ale realita jiná. Např. 300W zdroje tuším že Codegen mají údajně kapacitu na výkon tak 120W. Eurocase je taky pěkný šunt, vše má tak 200W, přitom na to lepili kde co.

Prostě dobrý zdroj a silné regulátory na desce jsou pro stabilitu klíčové.

S regulátory Vcc sem se ještě moc nehrál ale pořád mně udivují moje hodnoty napětí ve speedfanu(pozn.:teploty procesoru si nevšímejte, je to bug, skutečná teplota je 50 stupňů)

Direct link:http://img413.imageshack.us/img413/5817/speedfanzt3.jpg

Jinakt ento zdroj co mám je už druhý, před tím jsem měl nějaký 200W a samozřejmě problém přetrvával...

Napětí si nevšímej, většinou to měří blbě. Jaký je ten zdroj značka?

Jinak mně to napětí Vcc udržovalo stabilně a pak to umřelo. Napájení bylo dost horké. Na dnešní desky už se dávají chladiče regulátorů a já osobně je mám na své KT600 taky (pro jistotu).

Je to zdroj značky DELUXE model:ATX-420W P4
    Jo a jak vypadají na desce ty regulátory ?Kde je najdu ?Kdyztak bych na ne skusil pridat chladic...

Citace Původně odeslal Berserker Zobrazit příspěvek
    Je to zdroj značky DELUXE model:ATX-420W P4
    Jo a jak vypadají na desce ty regulátory ?Kde je najdu ?Kdyztak bych na ne skusil pridat chladic...
    Ten zdroj může být zdrojem problémů. Nonamové zdroje mají "Watty" často jen na štítku.

Regulátory jsou takové černé krychle okolo socketu, velmi blízko kondenzátorů. Když je počítač zapnutý a procesor zatížený, tak se dost hřejí. Další regulátory jsou kolem RAMky a AGP slotu.

No podle toho co pise za konfiguraci by mel pokud je v poradku utahnout s velkou rezervou v pohode. Tohle by mela utahnout i slusna 250W.

Muze byt ale "nakoplej"... i kdyz podle toho popisu bych to psi opravdu videl na desku. Nebo zkusit jinej zdroj i treba nejakej slabsi to je fuk. Nebo svihnout merak na konektory 20pinu a 4 pinu a merit napeti pri zatizeni primo na voltmetru. Pokud by to kolisalo zkusit jinej zdroj.

Soukrome ale tipuju na desku.

A muzu rict ze kdyby se mi po tom co jsi vsechno zkousel podarilo odpalit Bartona co jsi mel.... tak bych tu desku vzteky rozslapal a pak pak velikym kladivem udelal provedni slim

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Ten zdroj může být zdrojem problémů. Nonamové zdroje mají "Watty" často jen na štítku.

Regulátory jsou takové černé krychle okolo socketu, velmi blízko kondenzátorů. Když je počítač zapnutý a procesor zatížený, tak se dost hřejí. Další regulátory jsou kolem RAMky a AGP slotu.
    BBR rulez

Moc k tomu nechybelo uz sem nad ni drzel kladivo...
    Jo zdrojem to neni, napeti nekolisa a skousel sem i jine proste je to tou !@#$ deskou
    Ale tyto problemy mne dost naucily ;] takže se budu řídit pravidlem

3x měř a 1x kupuj !
    Naposledy upravil Berserker; 01.01.2007 v 23:43.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. propojeni PC a TV -> brum
    Založil A2500+ v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 25.12.2005, 00:45
  2. PC sa po kazdoe restartuje >:O ...
    Založil KINLEY v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.05.2005, 00:50
  3. samovolne restartovani PC
    Založil KocuR v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 09.02.2004, 00:14
  4. Soltek 75frn2l a padani PC pri zatezi s 300w zdrojem
    Založil Katalyzator v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 06.02.2004, 12:23
  5. Restart po startu PC ???? aneb jakou UPS????
    Založil Ištván v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 03.02.2004, 23:38

Pravidla přispívání