Tak jsem nad tim popřemejšlel - nejradši bych, aby to fungovalo takhle:

Podle toho schémátku cos poslal ty šamane, jsem usoudil, že ten odpor je tam jenom kvůli tomu dobíjení baterky. Jenže já tam žádnou baterku dovnitř nejspíš dávat nebudu, kvůli těm větrákům totiž stejně musim mít nějaký napětí 12V a to bude připojený z baterky externí. Ta záloha procesoru je tam stejně jenom kvůli větrákům, takže když nebude záloha 12V - nebude připojená externí baterka, nebude ani nutný zálohovat procesor.
Myslíš že to bude takhle fungovat? Je mi jasný, že ta baterka bude neustále vybíjená tim natvrdo připojenym stabilizátorem, ale co se dá dělat, snad ten proud neni nejak moc velkej - to ještě vyzkoušim...

Jo a ještě potom jedna věc - potřeboval bych nějak realizovat nějakej obvůdek, kterej by dal na vědomí procesoru, že vypadlo hlavní napájení a že se má aktivovat odpočet pro dochlazení výbojky a pak vypnout - a tohle vypnutí bych asi udělal druhym přerušenim, aby to přešlo do power down režimu. Normálně to mam totiž tak aby to šlo zapnout i vypnout jednim tlačítkem - tedy idle módu, kdy je funkční externí přerušení.