tak u mna sa to trosku zmenilo a pouzivam teraz taketo velkosti particii:
C: 20GB - system programy setko potrebne
D: 50GB - hry (pouzival som 80GB alebo bolo to zbytocne vela musel som tam mat ulozene mp3 na E: sa uz nevosli)
E: zbytok data filmy hudba...
si myslim ze je to dostatocne prehladne a viac partiicii si myslim ze by bolo uz vela a zbytocne, za dalsie nevidim absolutne ziadny zmysle robit na zaciatku nejaku particiu s 2-4GB miestom na nejaky swap a podobne sracky naco (je pravda ze swap nepouzivam mam ho vypnuty ale mam 2GB ram cize mi je zbytocny ale aj tak ked ho niekto ma tak na C: tak ci tak sa systemovy disk fragmentuje najviac)
a napr ine navrhy rozdelenia ako tu aj bolo spomenute ze C: 100GB a D: zbytok je totalna blbost pretoze kapacita potrebna na system je cca 8-12GB + nejake tie fotoshopy a corel a podobne velke programy si myslim ze 20GB je az az dost no ale 100GB dobre budu sa tam instalovat aj hry ale potom defragmentovat takyto odiel trva nejaku tu dobu, ale co je napodstatnejsie vyskytne sa nejaky problem bude potrebny format C a kam si zalohujes 100GB dat ked uz mas len 130GB particiu na ktorej mas cca 20GB volnechyba!!! systemovy disk by mal byt co najmensi velkost podla potreby a tych 20GB sa na 250GB disku urco najdu jednoduchsie, particia na hry 50GB je z mojich skusenosti dostacujuca sice uz nehram vela hier cize nemam ich tolko nainstalovanych ale 10hier po 5GB je bohate pre mna osobne zatial staci ked tak pridat par GB no a na data zbytok takze asi tolko k tejto problematike
ale este sa to tu bude vela krat riesit a s vacssimi diskami