Měl jsem v jednu chvíli na jednom stole 2 kusy WD3200YS a 2 kusy WD5000YS. WD3200YS je prakticky bez vibrací (zvláštní definice - vychází ze srovnání s 5000YS, které je ještě o chlup lepší, do té doby byly 3200YS to nejlepší, co jsem v SATA discích potkal), tichá ložiska i seek. WD5000YS nevibruje subj. "vůbec" (viz níže), o chlup tišší ložiska i seek, v zátěži víc topí. Můj závěr je známý - disk v obou velikostech bych si pořídil od Westernu, zatím neznám nespokojeného uživatele WD3200YS, 5000YS skoro nikdo nemá.

btw: vibruje/nevibruje je dost subjektivní a bez porovnání to nemá moc vypovídací hodnotu, já zkouším vibrace s diskem venku rukou a pak s diskem v pružné montáži nehtem - zatím asi nejlepší způsob, na jaký jsem přišel (jen tak je možné cítit nějaké vibrace např. u 5000YS, na stole není cítit vůbec nic), byť je poněkud "nevědecký"

Závěrem - oba ty disky jsou akusticky srovnatelné, 5000YS je ale citelně rychlejší.

Opty: na SPCR je review T7K500? (já vím jen, že je na ně až dost stížností ve fóru ...)