Mám Gigabyte 7VAXP kupovanou někdy loni v září za cca 4100 s DPH v Elapu.Jedu revizi BIOSu F9 ,teďka dali před pár dny na oficiální stránky F11 s podporou Bartona do 3000+ .Ještě jsem ji netestnul,ale zdá se mi že jak tak koukám deska je to sice solidní(hlavně v době kdy jsem ji kupoval byla díky ceně a množství portů dobrá- Epox v té době asi moc chlastal a nabízel jen odladěnou a předraženou KT333).Jak tak koukám nikdo se sní ale nedostal(beru i klony VAX a ultraVAXP) přez cca 175MHz(jedna vyjímka se 180MHz,tu sice je....).Sice jsem ještě nečeknul www.viaarena.com kde mi dost pomohly s dotazy ve foru přímo pro Gigabyte... .Zkraje jsem sice dostal vadnou desku(nenaběhla,ale to se stává všem výrobcům),ale výměna/reklamačka a vše v pohodě.Tehdy v říjnu jsem udělal pokus(jasně mám ji i stím modrým switchem,pač nejsem blbej a vím co kupuji.... ) ji dát s mým XP1700 na 7*100 a jít pak s PCI kolem 36-37...tam se to kousalo...a tosamé na 133MHz a pak na 166...no prostě mi vylezlo že to nastavení v BIOSu může být klidně i milión,ale deska neumí víc jak 35-37MHz bus...leda by to bylo grafikou (paměti na cca 112MHz když jsou DDR333 jet musí/mají).Takže závěr je že spokojenost na 80% protože cena a porty plus slušná koncepce desky/značka až na to že nejdou vysoké FSB....i tak bych v té fdobě do ní šel znovu...dneska ale se divím že o ní někdo může uvažovat a kdákat o tom jestli může jít kolem 200MHz...ne nemůže,leda by udělali zázrak v BIOSu.....ale klidně si to testněte sami a dejte tam třeba 9*100MHz a zvyšujte si PCI na třeba +/-122 a pak to testněte jestli je to stabilní....komu to v testech Goldmemory/3Dmark2001SE/Prime95 plus pár dalších poběží v loopu cca 3hodiny či víc jak kdo chce tak své tvrzení beru zpět....ale asi ne...prostě kolem PCI 34-37MHz je to stopka... .