Tak jsem dneska koupil Sapphire X1950Pro 256MB, tu s tim modrym jedno-slotovym chladicem pac sem uz nechtel cekat na Gigabyte se Zalmanem.. Navic cena 4700,- s dani me presvedcila.. Uz nekolikrat byl posunut termin dodani ale pristi tejden by jsme je mohly mit na sklade.. Kazdopadne je chladic fakt hlucnej kdyz clovek chce aby to nemelo 85°C a aspon trochu chladilo.. Kdyz se mu necha rizeni otacek co ma v BIOSu tak to takova hruza nejni.. No ale stejne sem ho sundal a dal tam svuj bastl co jsem mel uz na 7600GT a predtim na 6800GS.. A chladi to krasne a ticho zustalo
.. Pote co sem vymenil zvykacku na jadre tak mam ted 52°C s otevrenym casem a vetrak (AC Fan 3) jede tak na 1200rpm.. Co jsem delal testy tak karta se ani jednou nevypla!.. Ani kdyz jsem nechladil VRM a pameti, jen jadro. Sice sem mel otevrenej case ale v nem zadnej vetrak krome procesorovyho BOXu a EC zdroje
.. Co me vsak mile prekvapilo zhe Sapphire ma Samsung 1.2ns a ten Gigabyte se Zalmanem ''jen'' 1.4ns a dalsi rozdil je v tom zhe Sapphire dodava Crossfire mustek!..
Zatim se mi to podarilo pretocit na 627/1580 ale chladim zatim jen jadro.. Dalsi testy s chlazenim a naslednym OC budu delat o vikendu pac v praci nejni skoro cas.. Hlavne musim vymyslet neco na ty VRM ale nerekl bych zhe se extra prehrivaji.. Super je zhe kolem nich sou montazni diry takze s chladicem a jeho umistenim nebude takovej problem.. Je to proste layout Ultimy akorat bez Zalmana a dalsich pasivu