Ahoj,
mám problém: na starou kamarádovu desku ECS K7VTA2 (PCB 2.0) jsem koupil Duron 1,8GHz (jádro "Applebred") s tím, že vše podstatné pro provoz tohoto procesoru deska má (tedy patici, FSB, voltáž). Po první instalaci se však počítač nerozjel (tedy vše "jelo" krom procesoru - nezpnul se tedy ani monitor).
Po stažení a flashnutí nejnovějšího biosu z webu společnosti ECS se nic nezměnilo, což při pozdějším porovnání data vydání posledního biosu (28.3.2003) s datem vypuštění řady "Applebred" (21.8.2003) celkem nepřekvapuje.
Zkoušel jsem tedy pomocí pinů na desce manuálně nastavit FSB a voltáž, ovšem opět se stejným nezdarem.
Podle všeho by ten procesor na této desce fungovat měl, podle mě ho prostě jen bios nezná. Jenže ECS se na další aktualizace biosu vykašlala, takže mi asi nezbývá nic jiného, než jej upravit sám. Netuším však, jak to přesně provést (jedná se o bios Award)... Nějaké nástroje na úpravu biosu jsem na Internetu našel, ale v této oblasti jsem celkem nováček, takže bych nerad odrovnal desku.
Budu vděčný za jakoukoliv radu či odkaz, protože pokud to nevyřeším, tak mi v šuplíku zůstane ležet procák s chladičem já budu na vánoce o tisícovku chudší.
Předem moc děkuju,
mějte se dobře,
Lukáš