Klient, co dostane od FTP adresu 192.x.x.x, ma adresu FTP serveru verejnou, tj. 83.x.x.x. Screen NATu? Myslis tohle? linksys2.png
Kdyz byl FTP primo na Linksysu, vypadalo to z pohledu klienta uplne stejne - odpovedi sly z 83.x.x.x, ale obsahovaly 192.x.x.x jako odpoved na PASV.
Ad BTW:
Don't use external IP for local connections jsem mel zatrzeny, nicmene abych zkusil vsecko, odtrhl jsem to - bez vysledku...
Ad BTW2:
DMZ ma nastaveny prvni router (Linksys), aby tak vsechno smeroval dal na druhej router. Nevim, jestli to je idealni, ale chlap co to pripojoval nam to tak nastavil a vypadalo to, ze to jelo v pohode (a krome toho pasivniho FTP skutecne jede). Nicmene i kdyz jsem FTP pichnul primo do 1. routeru, nejelo to. A kdyz otocim poradi routeru, aby ten telefonni byl az druhej, tak sice jede FTP ale zase nemuzu telefonovat - me slyset je, druhou stranu ne.
Ad BTW3:
At se s klientem pripojim na 1. nebo 2. router, vzdycky od FTP serveru jako odpoved na PASV dostanu "227 Entering Passive Mode (192,168,15,2,x,x)" (neni to chyba?)