K ostatnímu už se nebudu vyjadřovat - jen toto - nepřekládal jsem text recenze, závěr jsem dělal z fotek dostupých v recenzi. Pokud má autor testu (obecně jakéhokoli) názor, který v recenzi nepodloží grafy nebo obrázky, neberu to vážně. Rozhodně nechci autora nařknout z neobjektivity, to v žádným případě, ale každý je jenom člověk... pokud jsou detaily na přiložených fotkách z FZ50 zachované lépe než na fotkách z FZ30 (o čemž nemá cenu diskutovat - písmena na fotce s objektivem jsou v případě FZ50 jednoznačně zřetelnější, jejich linie jsou rovnoměrnější, nejsou přerušované množstvím barevného šumu v kombinaci s neadekvátní NR...), tak je jediný závěr, jaký si z toho můžu vyvodit ten, který jsem uvedl.
Abych se vrátil zpět k původnímu tématu - v cenové relaci do 14,5 mě nenapadá žádné jiné řešení, které by s výbavou a parametry FZ50 nabízelo vyšší kvalitu výstupu, takže pokud nebudeme tento produkt srovnávat s jinou cenovou kategorií zrcadlovek, stejně jako není zvykem srovnávat výbavu a kvalitu výstupu kapesních kompaktů s EVF/Ultra-zoomy, tak nemůžu souhlasit s tím, že by na tom FZ50 byla tak špatně, abychom ji mohli označovat jako špatnou investici (pokud vůbec v segmentu kompaktů můžeme o nějaké investici mluvit).

Odpověď s citací