Tak jako v akademickém prostředí se třeba dual core využije. Zrovna jsem se nedávno bavil s kamarádem (taky FEL, 5. ročník), který potřeboval počítat nějaký složitější systém, tak si to naprogramoval tak, aby mohl využít víc jader, takže ho o 99% vyšší rychlost zpracování výpočtů potěšila. Já sám když to vyjde, tak možná na dual core procák už taky přejdu (v notebooku) možná už za týden (upgrade ale neni z důvodu DC) i doma. Věřim, že do školy se mi to bude hodit. Jinde asi moc ne, možná tak ten DVB-T TV tuner, který čím je slabší signál tím víc vytěžuje procák.
Ačkoli si stojim za tim, že naprogramovat celou hru MT je dost HC záležitost, u některých aplikací jsem přesvědčen, že by to nebyl takový problém, ale zase na druhou stranu tam nějak neni důvod, aby byly MT, protože nemám pocit, že by většina těch normálních aplikací trpěla nedostatkem výkonu ani na rychlých SC procesorech. Výhodu dvou jader ale taky vidim u některých uživatelů právě v multitaskingu dvou výpočetně náročných aplikací (víc jak dvě jsem nějak nikdy nepotřeboval, stejně jako asi většina lidí běžně). U notebooků mi ale vadí, že neexistuje možnost, jak to druhé jádro úplně vypnout a odseknout od napájení, aby se snížila spotřeba procesoru...na to abych psal ve Wordu někde v čekárně mi přijde trochu mimo, aby pracovaly obě jádra.