To si opravdu myslíš, že ti další jádra přidají výkon? IMHO velmi naivní představa. Už se tady v threadu probíralo, že u her by bylo možné za určitých okolností (rozuměj když se to dostatečně zprasí a věnuje se tomu mnohem víc času) využít tak tři jádra. U spousty aplikací nelze využít ani dvě nebo je taková implementace příliš drahá. Co budu takové programy dělat s šestnácti jádry? Od určité úrovně "přináší" další jádra negativní nárůst výkonu vlivem nutnosti synchronizovat data. A ten počet, odkdy je to negativní, není nikterak velký.
A nevím jak ty, ale já si nemyslím, že cílem je mít procesor s mizerným single-threaded výkonem (další faktor - kvůli spotřebě), který má kvantum jader, která nic nedělají. Takový produkt si nehodlám kupovat. Napřed musí být adekvátní software (... jehož vývoj nehodlám platit v situaci, kdy už obdobný funkční software mám) a pak teprve bude možné nasadit tomu odpovídající hardware. Trvám na tom, že v tomto případě se hardware přizpůsobuje požadavkům software. Reakce Intelu je dle mě výkřik z nouze, kdy se snaží zachránit pro ně téměř nepřekonatelnou limitaci fyzikálními zákony jakýmsi hype a snažením se natlačit svět do takové podoby, jak se jim to hodí vzhledem k prodejům.
A teď se na to podívejme trochu realističtěji. Benzínové pumpy - "buďto zlevním nebo nebudu konkurenceschopný". Všimnul sis, že benzín stojí všude plus mínus stejně? A víš proč? Takže když nebude optimalizovat nikdo (proč by to ostatně dělal, když to stojí čas, tedy náklady, a uživatel za to nechce zaplatit?)...
Ono to má svůj vliv. Hry jsou prostě IN. Kolik lidí hrálo gamesy v osmdesátých letech? Tehdy na mě koukali jak na blázna nebo člověka z budoucnosti. Dneska na mě koukají jak na blázna z toho důvodu, že hry nehraju (až na výjimky). To máš jako s drogami - kdyby je nebrali "největší kámoši", tak jejich používání taky nebude tak masové. Je to o tom, že většina lidí se snaží příliš se nelišit. Je jen pár takových, kteří jsou dostatečné osobnosti.