Citace Původně odeslal tomase Zobrazit příspěvek
kedze sa nepojdem smerom zvysovania vykonu jadra, ale cestou zvysovania poctu jadier. Takze ako vyvojar mam dve moznosti:
To si opravdu myslíš, že ti další jádra přidají výkon? IMHO velmi naivní představa. Už se tady v threadu probíralo, že u her by bylo možné za určitých okolností (rozuměj když se to dostatečně zprasí a věnuje se tomu mnohem víc času) využít tak tři jádra. U spousty aplikací nelze využít ani dvě nebo je taková implementace příliš drahá. Co budu takové programy dělat s šestnácti jádry? Od určité úrovně "přináší" další jádra negativní nárůst výkonu vlivem nutnosti synchronizovat data. A ten počet, odkdy je to negativní, není nikterak velký.

A nevím jak ty, ale já si nemyslím, že cílem je mít procesor s mizerným single-threaded výkonem (další faktor - kvůli spotřebě), který má kvantum jader, která nic nedělají. Takový produkt si nehodlám kupovat. Napřed musí být adekvátní software (... jehož vývoj nehodlám platit v situaci, kdy už obdobný funkční software mám) a pak teprve bude možné nasadit tomu odpovídající hardware. Trvám na tom, že v tomto případě se hardware přizpůsobuje požadavkům software. Reakce Intelu je dle mě výkřik z nouze, kdy se snaží zachránit pro ně téměř nepřekonatelnou limitaci fyzikálními zákony jakýmsi hype a snažením se natlačit svět do takové podoby, jak se jim to hodí vzhledem k prodejům.

Citace Původně odeslal tomase Zobrazit příspěvek
1) optimalizujem - budem konkurencieschopny, ludia budu moj software kupovat lebo bude dobry = zarobim
2) neoptimalizujem - nebudem konkurencieschopny, kedze konkurencia bude optimalizovat a nikto moj software kupovat nebude, pretoze to bude pomaly srot = mozem si zbalit veci a zavret zivnost.
A teď se na to podívejme trochu realističtěji. Benzínové pumpy - "buďto zlevním nebo nebudu konkurenceschopný". Všimnul sis, že benzín stojí všude plus mínus stejně? A víš proč? Takže když nebude optimalizovat nikdo (proč by to ostatně dělal, když to stojí čas, tedy náklady, a uživatel za to nechce zaplatit?)...

Citace Původně odeslal Masster Zobrazit příspěvek
Ja si do tedka naivne myslel, ze hrani na PC ovlivnuje pocet lidi platicich za hry, ale diky, ze si nas upozornil na to, ze je to ve skutecnosti pocet piratu, co si hru ukradne.
Ono to má svůj vliv. Hry jsou prostě IN. Kolik lidí hrálo gamesy v osmdesátých letech? Tehdy na mě koukali jak na blázna nebo člověka z budoucnosti. Dneska na mě koukají jak na blázna z toho důvodu, že hry nehraju (až na výjimky). To máš jako s drogami - kdyby je nebrali "největší kámoši", tak jejich používání taky nebude tak masové. Je to o tom, že většina lidí se snaží příliš se nelišit. Je jen pár takových, kteří jsou dostatečné osobnosti.