V tomhle má MV pravdu, Cyrix jich dělal víc, a jinym výrobnim procesem, mam 2x M2 pr300 a jeden je z těch starších a má 3.1v default voltáž a peče šíleně, defaultně běží na 233 mhz a na 266 jsem ho dostal až s chladičem z Athlona. Až na to že cyrix přešel z 0.35 na 0.25 micronu, 0.18 měl až P3 coppermine o rok dýl. Pak mam druhýho z těch už novějších a to je úplně jinej CPU, vůbec netopí, default má 2.8 a jde s normálnim chladičem přetočit na 300mhz, podobně jako pentium MMX 233. Ještě jedna věc, neber u Cyrixů vážně to ten prorating, ten se vstahuje k starýmu pentiu bez MMX na tý frekvenci, ne k MMXku nebo podobně, ber reálnou frekvenci. Je to něco jako Athlony XP který se taky vztahujou ratingem k P4 Willamate a ne novějším jádrům. U K6-2 jsem se co se týče přetaktování dostal k velice rozporuplnejm výsledkům. Některý CPU byly doslova božský, jiný zase na prd. Nejhorší byl model 300, dostal se jen na 350 a to s tim chladičem z Athlona, když se mu zvyšovala voltáž tak mu to OC spíš zhoršovalo, nutno dodat aspoň netopil moc. Pak tu byl model 450 kterej šel jen na 500 s megachladičem na 550 no ale bylo to o fous, rovněž se mu velká voltáž nelíbila, navíc po překročení 3V se vydal do věčných lovišť. Ale pak jsem měl model 333 a ten čim víc se mu pralo tim líp šel taktit a 500 pro něj nebyl problém( ale 3.3v a peklo to šíleně, ale šlo to), to byl dobrej kousek. Jinak když jsem tyhle CPU taktoval nikdy jsem se nedíval na voltáž co je na nich napsaná, vždy jsem hned narval 3.5v čili max co deska měla a začal (i kyž pár K-6to odneslo hold no) nejvíc se mi líbily MMXka ty to úplně ignorovaly, bylo jim jedno kolik se jim pouští.
Jinak ten test co tu MV poslal ukazje tu jasnou nadvládu MMXka nad K-6 a to i na vyžších frekvencích pro K-6, ale ty výsledky Cyrixu se mi tam nezdaj, docela bych to viděl na to že si s tim ten MB moc nerozuměl. A taky nikdo tam netestoval legendu ze socketu 8, ano mam na mysli ten superstroj, největší procesor co jsem držel v ruce, ano pentium PRO, slavné a revoluční codename P6, na jehož základu se stavěj CPU dodnes, i Conroe z něj vychází. První CPU fakt full 32 optimized co měl 32 bit 2x rychlejší jak 16.
Tak jak se o tom tu bavíme mě to začíná zas ňák lákat to poskládat, a testnout to, musim někde sehnat akorát tu K-6, jinak ostatní mam. Až na to bude čas, určitě něco takovýho udělam.
Jo a ještě jedna věc, Nemyslim si že Epia je nej router, to teda neni, takovej tualatin má solidní výkon, nehřeje se, málo žere a dá se i s MB splašit děsně levně, nemusíte mít ani MB pro něj, stačí stará BX a upravená redukce. A výkon to podá větší než ta epia a bude to stát zlomek ceny, dokonce se na tom dá postavit slušný dualko, takový desky nejsou zas tam vzácný a pro síťový komunikace je t skvělá věc, myslim si že epia dualko vůbec neumí, i kdyby na to byl board.