Citace Původně odeslal jankop Zobrazit příspěvek
Zažil jsem zpomalení počítače poté, co jsem se v něm snažil vydolovat data z kamarádova havarovaného-vadného disku. Přestože jsem disk vyjmul, tak počítač byl o řád pomalejší i mimo Windows a tudíž prakticky nepoužitelný. Zkoušel jsem různé diagnostiky a nic. UDMA bylo v pořádku. Teprve po resetování CMOS se všechno spravilo. Po nějakém čase se to opakovalo. Nakonec jsem dospěl k závěru. že problém způsobuje DVD mechanika, která se při připojení načatého disku nějak poškodila. Koupil jsem novou a zdá se to dobré. Zajímavé je, že zpomalení přetrvávalo i po odpojení mechaniky. Pokud chceš zkusit clear CMOS, nezapomeň si před tím poznamenat nastavení BIOSU a drž se manuálu základní desky.
spomalenie pocitaca som uz vyriesil, stacilo v spravcovi zariadeni odobrat IDE radic a restartovat, ale dalej ostava to divne spravanie sa toho 80GB harddisku (neviditelne 2 particie), dnes som ho vyskusal v inom PC a ten ani nevedel nabootovat do Windowsu, po jeho odpojeni PC opat nabehlo, takze to vidim asi na zavadu harddisku je mi to divne, nakolko ten harddisk bol velmi malo pouzivany a doteraz fungoval bez najmensich problemov, sluzil iba na obcasny prenos dat, myslite, ze pripajanie k roznym PC mu mohlo poskodit?

skusim na nom este samozrejme odstranit vsetky particie a vytvorit nove a uvidim, ale o data som uz asi prisiel