Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
... nevšiml jsem si že by tenhle CPU byl někdy vydaný, pod názvem Cyrix III se prodává jen ten s tim jádrem IDT a nutno podotknout že je pomalejší než stará M2 od cyrixu a to i když má mnohem větší frekvence.
Vsak jsem taky jasne psal, ze to nakonec nevydali, ja si tu dobu dobre pamatuji, ty weby, ktere testovaly Cyrixe III o neco pozdeji, uz dostaly chipy Samuel (VIA CyrixIII od IDT). Opravdovy Cyrix III joshua opravdu nestal za nic, samuel mel polovicni spotrebu a diky absenci L2 cachce se dal aspon vyrabet levne. Jasne ze stare IDT (IDT C6 Winchip) procaky take nestaly za moc, ale to sem nepatri. VIA asi moc dobre vedela, proc neprodavat jadra Joshua, ale pustit do sveta Samuel. Nynejsi VIA C3 procesory rozhodne nejsou spatne a se svoji nizkou spotrebou si misto najdou - ja osobne neznam lepsi reseni na router z hlediska vykonu/ceny/spotreby/ticha.

A bohuzel srovnavas nesrovnatelne, kupoval jsem Cyrixe MII PR300 nekdy v roce 98-99 a tehdy to absolutne neslo na 300 MHz dat, ten chip topil naprosto neskutecne. To, ze potom Cyrix vychytal vyrobu a presel na 0.18 mikronu, tak to uz bylo hodne pozde.

Take si moc dobre vzpominam na dobu kdy vysel Unreal a na to, ze pro Cyrixe musel byt specialni patch, jinak se nerozebehl. Po vydani patche uz behal a to celkem dobre (s Voodoo1, ktere to precejen tahlo, na SW rendering se to samozrejme nedalo). Promin, ale cyrix mel FPU jednotku opravdu nevykonnou, o tom nema cenu pochybovat, to je proste fakt. Dokazovaly to vsechny tehdejsi benchmarky - ve hrach se to odrazilo vyrazne (CPU Mark 99 samozrejme ne). Dokonce ikdyz porovnas vykon s ohledem na PR rating, a ne clock-to-clock performance, cyrix se drzel vzdycky pekne vzadu http://www.tomshardware.com/1998/04/...t_1/page2.html