Citace Původně odeslal Rainbow Zobrazit příspěvek
No ten moj Cyrix MII je dost zvlastny - vo Windows robi farebne artefakty v MSIE pri zobrazovani JPG obrazkov - mozno je to chybny alebo nacaty kus Ale v Linuxe ziadne problemy. Dokonca som s nim objavil a vyriesil par bugov v jadre
Nuo to je právě ono, já jsem se s něčim podobny taky setkal, takže to asi nebude náhoda, setkal jsem se s artefakty při přetahování mnoha voken ve win a nebo při přepínání z různejch fullscreen aplikací na desktop. Dělal to CPU, grafik jsem vyzkoušel bezpočet a přestalo to vždy se změnou CPU, jinak měl jsem jich a stále mám víc, a dělaly to všecny cyrixy. Já bych řekl, že je to způsobený právě tim, že M2 má MMX který neni plně kompaktibilní s tim od Intelu, a K6 ho kompaktibilní má. To je právě ta potíž, protože MMX afektuje naprosto vše co systém dělá, klidně i DOS, i aplikace pro něj nikterak neoptymalizované, i tam slušně zvedá výkon, problém nastává když to MMX od Cyrixu je někdy tak odlišný, že hodí třeba i lehce jinej výsledek, z toho pak mohou bejt ošklivý problémy. Jeden příklad za všechny třeba takovej World Cup 98 od EA, v manuálu se píše že s Cyrix CPU nelze hrát multiplayer, protože bude pravděpodobně docházet k "game out of sync", i když mi to nedalo a zkusil jsem to po lance a šlo to naprosto v pohodě, ale o to nejde, jde o to že i ty vývojáři tý hry počítali s tim, že by to mohlo způsobit problémy.

"Od MV:
VIA se ale pokusila vydat procesor, vyvijeny tymem puvodniho Cyrixu. Bohuzel take pod nazvem Cyrix III. Kdyz byl uvedeny, tak se jednalo o tak tragicky navrh chipu, ze jej VIA radsi stahla a pouzila alternativu od IDT, ktera byla levnejsi na vyrobu, mene topila a byla vykonnejsi nez jadro cyrixe"

Víš co byl nej problém Cyrixu? On se snažil vyrábět CPU které budou schopny aspoň v něčem konkurovat po stránce výkonu, a nutno dodat že ty CPU nebyly levné ale Cyrix je levně musel prodávat protože s cenami Intelu by to nekoupil už vůbec nikdo, proto taky Cyrix zkrachoval a VIA to koupila Tehdy hold platilo, kdo má prachy bere intel, kdo chce šetřit bere AMD a Cyrix nebral nikdo i když byl lepší jak to AMD(na můj vkus, nikomu to neberu).A co se týče toho Cyrixu III, nevšiml jsem si že by tenhle CPU byl někdy vydaný, pod názvem Cyrix III se prodává jen ten s tim jádrem IDT a nutno podotknout že je pomalejší než stará M2 od cyrixu a to i když má mnohem větší frekvence. Jakl už jsem jednou říkal, měl jsem možnost CPU od IDT ozkoušet a Cyrixu nesahaly ani popás, bohužel je v FPU vcelku s přehledem porážečla i 486 DX4 120 a to jsem toho IDT měl na 266 mhz tak si asi dovedeš představit co to bylo za krám. Cyrix III měl bejt podle úmyslů Cyrixu plnou konkurencí proti P2 co se týkalo výkonu. Měl bejt mnohem efektivnější jak M2, roszíl mezi M2 a jím bych srovnal s rozdílem mezi Pentiem MMX a pentiem2. Jediný co na něm mohlo bejt tragickýho byla nízká výtěžnost a vysoký náklady, což bylo pro Via neakceptovatelné protože ta jde čistě na ty levný produkty a tak jej zavrhla. Místo toho protlačila debilní čip od IDT kterej je naprosto tragickej, co je komu po tom že se málo hřeje a má malou spotřebu, když kdybych vzal to pentium a podtaktoval ho na polovinu tak budu mít taky takovou spotřebu ale minimálně čtyřnásobnej výkon. Viz to srovnání že Eppia na 2ghz odpovídá P3- 450 to mluví za vše a kolik let už uplynulo a oni tu efektivitu jádra furt nezvedli.

S tim co psal MV nenmohu souhlasit. Měl jsem možnost srovnávat pentium MMX přetaktlý na 300, K6-2 taktlou na 300 a Cyrixe M2 taktlýho na 300, všichni jeli 3x 100mhz deska měla 1mb L2 cache a paměť běžela synchroně s nejagresivnějšim časovánim, testoval jsem výkon v CPUmarku 99 a Unreal tournamentu, jako grafiky mi posloužily 2x voodoo2 SLI a pustl jsem to 640x480 low abych vyloučil jejich vliv a šlo čistě o CPU. Vim že u toho CPUmarku vyhrál Intel, Cyrix byl v těsnym závěsu jen asi o 5% a K6 ztrácela asi 15%, přesný čísla si teď už nepamatuju. V jinejch testech byla na tom ale líp. Rozhodující pro mě byl ale ten UT, kde naprosto selhala, a to ne co se týče průměrnjch FPS ale těch minimálních. Nebudu Mluvit o Pentiu MMX který je válcovalo všechny a vždycky ale srovnám li M2 a K6-2 tak když jsem se díval do normální nenáročný místonosti vyhrávala K6, do složitější furt K6, ale když jsem dal opravdu hodně náročnou kdy se to začalo trhat, tak Cyrix tam prostě dal víc FPS, nevim proš ale bylo to tak, v těch minimálních FPS ho ta K6 dotáhla asi až na 450mhz a to už jinak všude excelovala, ale v těch minimálních FPS to nebylo nic moc a to MMX ji pořád poráželo i na těhle taktech, pak jsem jen skusil srovnání s P2 - 350 a ta tam dala dvojnásobek. Pak jsem zkusil jiný testy a tak K6 se tam chytala na svejch taktech i proti tý P2, prostě se jen potvrzuje že jak v čem je kterej CPU dobrej. Srovnal bych to s Netburstem kterej taky někde se drží dost dobře,ale čim větší nároky na něj kladete, tim tragičtější selhání ta architektura předvádí, a že stará P3 byla mnohem lepší a její jedinej problém byla nízká FSB a nejrychlejěší Tualatiny byly překonány P4kou až někde nad 2 ghz. Ještě že to Intel nezahodil a z Tualatinů udělal pentia M a z nich Core a pak Core2. ( Ještě že si to Intel uvědomil a udělal jedinej správnej krok : Vemte to starý dosud nejefektivnější jádro, zvedněte frekvenci FSB, přidejte Qaud pumped FSB, zněkolikanásobte L2 cache, přidejte SSE 2,3,4, dejte to na lepší výrobní proces, zvětště frekvenci a dostanete slušnej CPU, a léta vývoje Netburstu můžete zahodit, je to krám k ničemu.)