Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Neprodavejte svoje Logitech repro

Red face Neprodavejte svoje Logitech repro

Je to uz skoro 3 mesice, co jsem se zbavil svych vcelku spolehlive slouzicich 5.1 Z680 od Logitechu s celkem jasnou predstavou upgradu na novejsi Z5500 v kombinaci se slusnou zvukovkou na zpusob revo 5.1. Jeste dnes mohl muj pokoj spokojene dunet do rytmu diky brutalne dimenzovanemu subu Z680tek a vesele sumet v mezipauzach. Misto toho se mi povedlo zabrednout do podivuhodneho světa hifi nadsencu a stravit spoustu casu brouzdanim po forech zabyvajich se zvukem a studiem parametru zahadnych zarizeni a konektoru o jejichs existenci jsem dosud nemel nejmensi potuchy. Prestoze se stale pohybuji na samem okraji tohoto husteho lesa plneho prekazek, pojmu a zkratek, podarilo se mi vytvorit dostatecnou ochranou barieru abych dokazal v tomto svete prezit alespon zakladni ukony typu objednavka custom kabelu. Tento mirne zmateny post budiz varovanim tem uzivatelum, kteri by tak jako ja pokukovali po moznostech lepsiho ozvuceni PC. V okamziku, kdy jsem poprve uslysel zvuk aktivnich monitoru (repro ) Adam A7 jsem pochopil, ze se mi cesta zpet k logitechum navzdy uzavrela. V ten okamzik mi vyvstala rada dalsich problemu typu zvukova karta , odpovidajici (pokud vůbec nejaky) subwofer, zvukove neutralni regulace hlasitosti atd. atd. Pozor! Nikdy před prodavacem nerikejte něco ve smyslu napojeni kvalitnich repro na zvukovku s 1/8 jackem nebo o pouziti Tapco mixu. Zacne koulet ocima a rozboli ho zuby. Rovnez je třeba se pripravit na pohadky a ilustrace prilis sectelych prodavacu tykajici se temat jako vnitrni konstrukce vysokotonoveho reproduktoru nebo kabel z levotocive medi.

Abych zkratil tento monolog, pro tento okamzik jsem zkoncil u lehce poladene sluchatkove linie a nakup vlastnich repro bude muset ještě par tydnu/mesicu pockat az se mi podari něco nasetrit. Rozhodne toho ale nelituju. Zvuk ve sluchatkach ma pro me netusenou hloubku, prostor i barvu a nejvic me irituje takrka absolutni ticho vsude tam, kde ticho byt ma a kde integrovany SB Live! generoval neutichajici sumeni vodopadu. Pro inspiraci muj soucastny setup vcetne orientacnich cen:

EMU 1212m zvukova karta (4500kc, CR)
    CORDA HEADFIVE sluchatkovy zesilovac (200 euro, DE)
    SENNHEISER HD650 sluchatka (275 USD, USA)
    2x custom kabel TR – cinch (cca 600kc za par)
    Abit IP35PRO || C2D E8400 || Corsair Twin2X2048-6400C4 || Zotac 8800GTS 512 || Seasonic S12-650 || Raptor 300GB w SILENTMAXX silencer
    Eizo S1910 || TERRATEC Cinergy 2400i DT || Logitech diNovo Media Desktop w MX1000 || hp LaserJet 1015
    E-MU 1212M || Myryad MI120 || Adam HM1 || CORDA HEADFIVE #470 || Sennheiser HD-650
    Neumím mluvit vznešeně, ale problémy dvou malých lidí jsou v tomhle bláznivém světě jen hromádkou fazolí. ~Dr. G. House~

Standardní Re: Neprodavejte svoje Logitech repro

ale vis doufam, ze antireklama je take reklama))))) a kdyz reknes prumerne zvidavemu cloveku at nekam nestrka nos...no budeme se tesit na prirustky...))))
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

Citace Původně odeslal uberguru Zobrazit příspěvek
    ale vis doufam, ze antireklama je take reklama))))) a kdyz reknes prumerne zvidavemu cloveku at nekam nestrka nos...no budeme se tesit na prirustky...))))
    Ja rozhodne nikomu antireklamu nedelam . Antireklamou by bylo tvrzeni, ze jsem vyhodil xx tisic za konkretni vyrobek a ten ze je uplne k nicemu. Ja ale nelituju casu ani penez, ktere jsem do toho investoval. Cilem postu bylo vyjadrit zjisteni, ze za zdi, kterou tvori vyssi rady PC repro jako napr. Z680/Z5500 (ktery za tech cca 4 - 5k za zanovni 5.1 repra tezko hledaji konkurenci) existuje jeste neco co neni zdaleka tak mimo moji realitu jak se mi jeste donedavna zdalo. Pokud se nekdo vyda stejnou cestou tak tim lepe pro nej. Krome radosti tahle cesta cesta samozrejme nese i svoje rizika (hlavne pri placeni ), ale tak je to v zivote se vsim. Vyhledove planuju nakup 2 Adam A7 aktiv monitoru a k tomu neceho jako je Creek OBH-22 (pokud mozno v trochu zaplatitelny kategorii). Pokud by mel nekdo potrebu se k tomu jakkoli vyjadrit, tak beru i kritiku, pokud je konstruktivni.
    Abit IP35PRO || C2D E8400 || Corsair Twin2X2048-6400C4 || Zotac 8800GTS 512 || Seasonic S12-650 || Raptor 300GB w SILENTMAXX silencer
    Eizo S1910 || TERRATEC Cinergy 2400i DT || Logitech diNovo Media Desktop w MX1000 || hp LaserJet 1015
    E-MU 1212M || Myryad MI120 || Adam HM1 || CORDA HEADFIVE #470 || Sennheiser HD-650
    Neumím mluvit vznešeně, ale problémy dvou malých lidí jsou v tomhle bláznivém světě jen hromádkou fazolí. ~Dr. G. House~

Member Avatar uživatele Aspon
    Věk
    40
    Vliv
    249

Jo tak něco podobného postihlo i mě, s jediným rozdílem, že já jsem skončil u klasické hi-fi kombinace repro + zesík, cdp zatím ještě chybí....ale je v plánu. Přechod z Logitechů Z-2300 na novou sestavičku byl neskutečný Přeju to zažít každému.....
    Intel C2D E4500 2200Mhz@3100Mhz || Gigabyte GA-P35-DS3 || A-DATA Vitesta Extreme 2x1024MB 5-5-5-15 940Mhz || ATI PowerColor HD3870 512MB DDR4 @850/2500Mhz
    Noctua NH-U12F 800rpm || AC Accelero S1 + Turbo Module 1100rpm || Seasonic SS-500ET 500W || 2x Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ || Logitech Wave Keyboard
    Logitech MX518 || Lite-On LH-18A1H || LG GSA-4167B || Samsung SH-S183A || LG FLATRONez T910BU || Leadtek WinFast TV 2000XP Expert || iNET by Slovackofree.net - FTTH 30Mbit/s
    M-Audio Revolution 5.1 S/PDIF -> Karfik DAC 2.5 -> NAD C 325BEE -> Wharfedale Diamond 9.3

Aparatůrka zakončená sluchátkama kvalitou několikanásobně převyšuje aparatůru zakončenou bednama ve stejné finanční rovině, to je jednou jisté. Jinak ty HD650 si sehnal za celkem fair cenu. Po přechodu z logiteck to je rozdíl zvuku taky asi slušnej, ale ucho je mrcha nenažraná a rychle si zvyká . Jinak musím gratulovat k vyběru komponentů, protože vyznat se dnes na trhu hifi je doslova umění a nakoupit napoprvé dobře je skoro nemožné, ale ty si to dokákal, jak se zdá. Ty Adam aktivní repráky jsou také fajn, sám bych dost možná nevolil jinak. Ale musím řešit finance a hodně , takže zatím musím kráčit DIY cestou.

No jinak by mi celkem zajímal zvukový rozdíl mezi tvým sluchátkáčem a mým diy . BTW a zkoušel si rozdíl mezi tim custom kabelem a tím normálním?
    Pašák erda.

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

No tak to tě lituju taky jsem do problematiky ozvučení jednou zabřednul a nakonec to dopadlo, že peníze na to co bych chtěl jsem v tu dobu neměl. Toto je zvláštní jev který se projevuje kupodivu i u jiných těchnických vymožeností
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

to Camill - ja uz si v tom jedu nejakej rok....a jen se smeju, protoze kdyz nekomu doporucis at se nezbavuje logitechu ))) Je to temer to same jako bys rikal kupte si poradny audio. Takze neber to jako narazku a jestli bys spis rad aby Te zde v threadu lide pochvalili za dobry vyber neni problem uz se tak deje.))))

Citace Původně odeslal Erda Zobrazit příspěvek
    No jinak by mi celkem zajímal zvukový rozdíl mezi tvým sluchátkáčem a mým diy . BTW a zkoušel si rozdíl mezi tim custom kabelem a tím normálním?
    Ten sluchatkac na me zatim pusobi velice solidnim dojmem. Stejne tak cela komunikace s Janem Meierem byla vic nez v pohode. Poslal jsem mu mail ze ctvrtka na patek v noci a odpoved behem 5 minut. Rano v patek jsem poslal platbu prez Paypal a v pondeli jsem mel sluchatkac doma. Jedine cemu jsem zatim neprisel na chut je zabudovany crossfeed, nechavam ho vypnuty. Custom kabel je mezi zvukovkou (L/P kanal velky jacky) a sluchatkacem (L/P kanal cinche). Nechtel jsem zbytecne pouzivat nejaky redukce, to je vzdy slaby misto.

Citace Původně odeslal globalkiller Zobrazit příspěvek
    No tak to tě lituju taky jsem do problematiky ozvučení jednou zabřednul a nakonec to dopadlo, že peníze na to co bych chtěl jsem v tu dobu neměl. Toto je zvláštní jev který se projevuje kupodivu i u jiných těchnických vymožeností
    Jj. Jak by rekl Arnold J Rimmer: Tento jev vynalezli bankeri, aby nas donutily precerpat ucet.

Citace Původně odeslal uberguru Zobrazit příspěvek
    to Camill - ja uz si v tom jedu nejakej rok....a jen se smeju, protoze kdyz nekomu doporucis at se nezbavuje logitechu ))) Je to temer to same jako bys rikal kupte si poradny audio. Takze neber to jako narazku a jestli bys spis rad aby Te zde v threadu lide pochvalili za dobry vyber neni problem uz se tak deje.))))
    Narazky si neberu nijak osobne, tohle bylo jen takove nevinne dloubnuti. Placani po zadech neni nutne i kdyz se mu samozrejme nemuzu branit (j/k). Samozrejme pokud ma nekdo predstavu, ze se to da poskladat jinak nebo lepe, rad se necham inspirovat. Moznosti pro doplneni nebo upgrade je urcite dost.

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Fakt jsi to sem nemohl napsat driv?

Nedavno jsem prodal Logitechy Z-680ky, protoze jsem mel uz pokrk jejich syceni a duniveho tuc tuc basu. Potud by jeste bylo vsechno v poradku.
    Jenze pak jsem se dopustil te chyby, ze jsem se zeptal na radu ohledne audia jisteho zde velmi nechvalne prosluleho netopyra, ktereho nemuzu jmenovat.

Jak podobne veci konci? Jednoduchou konverzaci pres ICQ ve stylu:
    X: Mam pro tebe 2 zpravy. Dobrou a spatnou.
    Ja (bytostne pesimisticky nihilista) : Ktera je ta spatna?
    X: Bude te to stat hodne penez

Tohle az si precte mistr Uberguru, bude se mi velmi dlouho a velmi srdecne smat, takze se na to jdu nekam psychicky pripravit...

A BTW pokud mate pocit, ze audiofilove jsou vypatlani egoonanisti, zkuste je nekdy poprosit, at vam na sve sestave pusti vasi oblibenou skladbu, kterou mate dobre naposlouchanou. Pokud vam to zacne vrtat hlavou, jste ztraceni a bezte se radsi obesit na nejakem custom kabelu...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Standardní Neporovnatelne!!

som vlastnikom z5500, zaroven aj uzavretych hifi sluchadiel Koss a Sony, ktore maju velmi slusny zvuk.
    Ale hlbkou basov sa nikdy nevyrovnaju kvalitnemu subbacu,
    pri ktorom mozes basovu linku doslova vo vzduchu citit rukou.
    Pre mna osobne su sluchadla, akokolvek kvalitne, jednoducho neakceptovatelne, hlavne pre reprodukciu v nizkych frekvenciach..
    HP PAVILION Slimline s5210.cs/ P DC E6300/ 4GB DDR3/ G210 512MB/ 320GB 7.2k

Standardní Re: Neporovnatelne!!

Citace Původně odeslal Majo1 Zobrazit příspěvek
    som vlastnikom z5500, zaroven aj uzavretych hifi sluchadiel Koss a Sony, ktore maju velmi slusny zvuk.
    Ale hlbkou basov sa nikdy nevyrovnaju kvalitnemu subbacu,
    pri ktorom mozes basovu linku doslova vo vzduchu citit rukou.
    Pre mna osobne su sluchadla, akokolvek kvalitne, jednoducho neakceptovatelne, hlavne pre reprodukciu v nizkych frekvenciach..
    Samozrejme ze v oblasti velmi hlubokych tonu mohou sluchatka jen velmi tezko plne vyrovnat dojem vytvoreny vykonou repro soustavou. Basy o dostatecne intenzite clovek vnima celkove povrchem tela, tak to proste je. Jeste dnes citim chveni tela vznikajici pri zvukove zkousce reprobeden na vystave Muzika pred x lety. Na malem prostoru pred Krizikovou fontanou tam pro cca 10 lidi demonstrovali vykon aparatury o nominalu cca 40 kw. Tam uz se energie projevi nejen neustavajici vibraci toho co mas v ruce, ale i intenzivnimi zachvevy vnitrnich organu.
    V pripade Logitechu je ale pro me osobne problem, ze ty 'hutne a plne basy', jak se pravy v propagacnich materialech, prehlusuji stredy a vysky a stavaji se dominantnimi. Celkove je pak zvuk zastreny a malo detailni.

Arrow Re: Neprodavejte svoje Logitech repro

Camill

hm, ale intenzitu subu si mozes plynulo regulovat.
    Satelity mam umiestnene priamo smerom k stolicke, takze zvuk stredov a vysok ide rovno do uska, takze sa mi zda ze je to celkom fajn..
    HP PAVILION Slimline s5210.cs/ P DC E6300/ 4GB DDR3/ G210 512MB/ 320GB 7.2k

hm, ale intenzitu subu si mozes plynulo regulovat.
    Jasne, regulovat se da. Ja osobne jsem se obvykle s nastavenim basu (u Z680 i u Z2200) pohyboval mezi 5 - 20%, pak to bylo vcelku ok. Logitechy nekritizuju, brano pomerem cena/VYKON jsou ok.

Satelity mam umiestnene priamo smerom k stolicke, takze zvuk stredov a vysok ide rovno do uska, takze sa mi zda ze je to celkom fajn..
    Samozrejme se musim lehce pousmat, nicmene vim o cem mluvis. Citil jsem to stejne. Kazdy mame v uchu jakysi subjektivni akusticky ideal, kterym kvalitu pomerujeme. Ja dlouho taky vsechno srovnaval s logitechama krmenyma ze SB. Ale od te doby co jsem slysel zminovane Adamy (A7/S2.5), tak se ten akusticky ideal skokove posunul a uz proste nemuzu zpatky. Je to neco uplne jineho.

jeste malinko odskocim...k sluchatkum necht mne autor threadu nekamenuje...ale mel sem na vikend pred koupi pujceny domu DT770 + DT990 + DT880 to zcela zdarma od jednoho studia z Bořivojovy ulice a jsa sam zastancem Repro poslechu..musim rici, ze DT880 za nemaly peniz kupuju a jsem rozechven prijemnem co sem v techto muslich nasel...)))))
    Naposledy upravil uberguru; 17.07.2007 v 23:00.

Smile Re: Neprodavejte svoje Logitech repro

jj, je to strasne, ja mam asi 4 roky klasicku audigy a DTT2200, v casoch, ked este len prichadzali na trh, bol som spokojny, ale je to zvuk taky PC, nic viac nic menej,

potom som sa prestahoval do noveho bytu a povedal som si, ze pre troska komfortu by som si mohol kupit nieco nenarocne, ale aby to bol naznak domaceho kina - clovek nema vela penazi, tak som premyslal o nejakom dobrom ale lacnom dvd prehravaci a nejakych repro, ktore v pohode ozvucia 20m2 miestnost - premyslal som o yamade (prehrava vsetko a cita aj papier, aj s titulkami a nejakych logitechoch, ze to bude stacit

no a potom som nasiel repro za zaujimavu cenu na nete z USA a ako to cele skoncilo?
    takto:

Denon 2105 (na ceste) za nejakych 12000
    Infinity Beta Series - Beta 50 2x (stlpy), Beta 20 2x(zadne regalove), CS 360 1x (center) - za prijatelnych 28 000 SKK (co u nas stoja len tie 50 - par)

sub ktomu vobec nepotrebujem, lebo tie basy su strasne aj bez neho

je to strasne a uz teraz viem, ze tam mam velke rezervy

a zacinalo to so zostavou dokopy za nejakych 6000 skk aj s prehravacom, co uz
    Modrý delfín
    |Epox 8K5A2+ |AMD Athlon XP AGOIA 1600+@166x10|Chieftec BlueDragon + |Enermax EG465AX-VE FMA |Sapphire Radeon 9100 64MB passive |Apacer 333 CL 2.5 512 MB RAM|Maxtor DiaMaxPlus 9 80 GB 8 MB Cache|Seagate Barracuda V 80 GB|DVD Toshiba SD-M 1612 |DVD-RW LG 4163B A101 |SB Audigy FireWire |Aver TV| |17" Fujitsu-Siemens 1024x768@100Hz Net: |RoburNet| Web: www.mepoforum.sk - Fórum pre medzinárodnú politiku

Koukam klasicky schema Cim vic casu a energie do toho clovek investuje, tim jasnejsi je, ze uz nemuze couvnout zpatky. Nakonec utrati hromadu penez a stejne mu zbyde v hlave spousta napadu na budouci upgrady.

Vitej do klubu.

Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    246

až na ten levotočivej kabel bo co docela dobrý
    Naposledy upravil crashpc; 22.07.2007 v 20:29.
    A proč to dělá?

Ja presel z Genius 5.1 HT na skoro sestavu, co tu psal Camill, pokrok to je ale jeste to neni ono

e-mu1212m > mPatch2 > Adam A7

Pokusim se pujcit si sub Adam Sub8 (nejmensi co existuje - 14k ) a doufam ze to bude mit vetsi grady.

P.S.: presne jak pise camill, kvalitu tedlech veci si vetsinou uvedomim az kdyz sedim pred necim jinym (standardnim). Napr. cumim doma do Eiza, a nejak me nefascinuje, ovsem vetsinou (no vlastne vzdy ) kdyz jsem pred jinym PC tak nechapu jak na tom muze nekdo delat. Nebo kdyz presednu z C5tky do Faka atd
    Naposledy upravil Commander; 10.08.2007 v 23:43.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    297

Jdu cestou DIY, je to pri moji financni situaci jedina mozna cesta. Cili jsem si postavil DIY sub, DIY satelity, DIY surroundy, ceka me postavit center a na AUKRU jsem za slusny peniz poridil sice postarsi, ale velmi slusne hrajici receiver. Co se tyka sluchatek, nikdy jsem nebyl priznivcem tohoto, proste tam chybi ty vibrace na basech, ktere se nevnimaji jen sluchovym organem, ale v podstate celym telem.
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamace repro -> jiný typ -> najde se řešení?
    Založil Brogg v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 28.12.2005, 13:37
  2. Obyč kabely k repro - podivný problém
    Založil Magus v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 18.11.2004, 09:50
  3. Odpovědí: 66
    Poslední příspěvek: 26.07.2003, 01:27
  4. Repro Logitech Z-680 nebo nějaká sestava z domácího kina?
    Založil Diabolique v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 48
    Poslední příspěvek: 19.05.2003, 11:14

Pravidla přispívání