Citace Původně odeslal Halen
Citace Původně odeslal Jan
Citace Původně odeslal GABO
Nie je stabilny pretoze ho dost trapis....skus trosku podtaktovat. ALebo je riesenie zvysit voltaz a lepsie chladit - ale voltaz max. do 1,775 V.
Tak skusal mu dat 1,775V a nastavil som aj pamat na 7-3-3-2.5 a prime bezal az 5 minut. Takze nestiha chudacik athlonek No nic, bude bezat na 180x11 ako doteraz. Inak aj tieto JIUHBcka sa dost lisia niekomu slape aj na 2100 bez problemov a niekomu...
Na druhu stranu nemozem ist teda s FSB hore nejako ten moj cipset nestiha alebo co Ramka to nebude Pomoze VDD mod na zvysenie stability od 180FSB hore??
Prime unstable system = mene vykonny system. Pokud Prime pada a wokna musi opravovat chyby, jde vykon dolu. Mam to vyzkouseno osobne. Kdyz jsem pretaktoval Athlonka tak, ze prime padalo, sel dolu vykon v 3DMarku o 250 bodu a CPUMark hazel o 10 bodu min. A to byl prosim procesor o 100MHz vys, nez pri primestable nastaveni. Takze rozhodne nastav tak, abys mel primestable. Vyplati se to.
No tak ja to mam tiez vyskusane a prave aj na prime unstable systeme bezim a absolutne nemam taketo problemi ako pise Halen. Skusal som praved aj dnes rano nastavit setko tak aby bolo system primestable ale vobec sa mi nezlepsili vysledky skuor naopak o dost sa zhorsili ale to je logicke ked system isiel namiesto 2166 na 2066 a uz dlho tu pisem setkym ze hoc mam primeunstable system nikdy som este nemal konflikt ani z OS ani z nicim inym (proste ziadny reset zatuh krach bluescreen) a aj po dlhohodinovej zatazi (CPU BURN ....) system frci jak ma. Takze neviem ale mozno Halen ho mal az velmi pretoceny ale ja potvrdit to co on pise nemozem skuor naopak !!!!