Ahoj, vcera jsem si poridil novy wifi router, nemel by to byt uplne kram, je to tenhle :
http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00028812
Hlavne, o co mi jde. Zapojeni, konfigurace, ok.
Mam net 4/2Mbit venku a 10/10Mbit vnitrni okruh (dycky hned jak se pripojim, taham pres 1MB/s, prip. nekdo ode me).
Co se ale nestalo ? Stahuju kolem 150kB/s (testovano vsude mozne, speed-testery, stahoval jsem z ftp.linux.cz, ze zarucenych zdroju (vut servery), apod.) - porad stejny, MAX. 200kB/s, pricemz normalne jsem tahal pres 520kBs...
Ve vnitrni siti je to jako kdyby taky nejaky "limitovany", dohromady download+upload neprekroci cca 300kB/s .. vubec nechapu, cim to je, uz jsem fakt zoufalej na maximum .. predtim jsem mel SMC Barricade 7004VBR2, a vsechno jelo, jak ma .. tento jsem si koupil kvuli laptopu, a ... NIC!
Pokud nekdo vite (nebo aspon tusite), cim by to zhruba mohlo byt - jsem vdecnej za kazdou radu.
EDIT: Mam nastaveno samo 100Mbit FullDuplex (automatickej vyber)
Mam nastaveny DHCP - dynamicka adresa - vzdy se prideli OK. muzu mapovat porty, hrat si s NATem, vsecko zda se jede .. i ta wifina na notesu jede, tam mi to ukazuje ale taky stejnou rychlost jak na desktopu .. nad 2Mbit nejdu nikdy ..
jeste mi to zacalo delat toto, ale asi to je normalni, nevim .. nikdy predtim jsem to nevidel..
a konstantne to bere 5kB/s DL a 5.7kB/s UL - proc to fakt nevim .. jakasi internetova brana
ja jen doufam, ze to nebrzdi nejak ta wifina .. prece kdyz ji treba ani nemam aktivni, nebo mam, a nic nedelam, a stahuju si na desktopu, tak to nesmi jet tak nesmyslne pomalu, ne ?
viz. prilohy (obrazky)
EDIT2 : nechci vypadat jako spammer, ci uplnej trotl, ale zkousel jsem snad VSE, co znam , vcetne nekolikanasobne znovu-konfigurace, zapojeni od zacatku, je jedno, jestli instaluju z CD nebo pomoci web-interface nastavuju WAN, LAN, DHCP, WLAN .. vzdycky to "jako" jede, ale ta rychlost je priserna .. stranky se nacitaji jak na 256kbitu nejakym, a z vnitrniho 10Mbitu sosam treba jen 1Mbit .. :'(
Este raz, thx za pripadny napady a postrehy![]()