Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Innovision GeForce2 MX400 a starsi format AGP (AGP v1.0)

Standardní Innovision GeForce2 MX400 a starsi format AGP (AGP v1.0)

Prosim o radu s nasledujicim problemem. Jedna se o dily grafarny a desky ZIDA (TOMATO) BX-98-3D (VIA Apollo Pro). Nejde zprovoznit AGP 2x. Po nainstalovani 4in1 a ovladace AGP u modu TURBO dojde k zamrznuti systemu. Taky dochazi bezne ke zkresleni 2D obrazu a k obrazovym artefaktum pri vyobrazovani 3D. Ovladace zkouseny ruzne verze. Problem neresi. Nevite nekdo, co by mohlo pomoci? Diikyy za pripadne info.
    :... I Like My Steel-RockStable PC ...:

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

nejprve bych zkoušel různé verze ovladačů pro AGP ViA,ale BISO téhle desky neznám...snad poradí někdo kdo měl.Ale může se stát,že ti nebude nikdy chodit korektně.U některých starších desek se vyskytovala nekompatibilita(neřešitelná).Zkusil bych i GF2MX od jiného výrobce.

Standardní

U MX bych to nevidel jako zavazny problem,pokud AGP 1x funguje korektne.Rozhodne narust vykonu u AGP 2x neni takovy,aby se vyplatili dalsi investice (porizeni jine karty).GF MX se dela i pro PCI,ktere je 4x pomalejsi nez AGP a teprve tam je pokles vykonu 20 procent.A u me predchozi GF2Ti jsem rozdil mez AGP 2x a 4x taky nezaznamenal-dost ovsem zalezi na tom,kolik ma karta pameti a nakolik se tim padem pouziva texturovani pres AGP.
    Core 2 Duo E2160 (2970Mhz),Gigabyte 965P-DS3,4x1GB DDR 800 Patriot,Palit Radeon X1950 GT 512MB (500/1200-575/1430),WD Raptor 74GB+320GB a 500GB Barracuda,Pioneer DVR-212+Plextor PX130A ,Seasonic 430W,Gigabyte 3D Aurora 570,Audigy ZS,Genius Home Theatre 5.1,Logitech G7+Logitech G15,Samsung SyncMaster 940BF

Standardní

Pred casem to byl znamy problem a mel jsem ho i ja, vlastnil jsem desku Aopen s iBX chipsetem (tedy AGP2x) a GF1 SDR (az AGP4x). Jedine reseni bylo prepnou kartu do rezimu AGP 1x a jako urcitou vykonouvou kompenzaci mezi 1x a 2x, jeste zapnou AGP SideBanding. Nekdo rikal ze to zprovoznil ale ani sam nevedel jak.

Standardní

No to zni zajimave... dikec a zkusim. No a pro upresneni nevite, jak prepnout takovou grafarnu do rezimu 1x? Dikec.

Standardní

Rychlost AGP nastavíš buď přímo v Biosu anebo některými tweakovými programy na grafiku. Osobně jsem si oblíbil RivaTuner anebo lze někde na netu stáhnout malinkatý souborek aktivující AGP 1x přímo v registrech. Měl jsem stejný problém na desce Zida ZX-98 AT (AGP verze 1.0) s GF2-MX400 od Asusu a po neustálém tuhnutí pomohlo právě AGP 1x a teď už to funguje bez problémů.

Standardní

Nevite tedy, kde sehnat takovy malinkaty programek pro nastaveni AGP 1x v registrech Winu?

Standardní

Koukni se sem:

http://www.experts-exchange.com/Hard..._20015519.html

http://www.experts-exchange.com/Oper..._20310504.html

Je tu návod, co se přidává do registrů na aktivaci AGP4x. Tak nějak to bylo i u AGP 1x, ale bohužel jsem to teď nikde nenašel. Až dojedu v pátek domů, tak sem napíšu přesně, co do těch registrů máš vložit.

Standardní

tak jo... dikec moc

Standardní

Plním svůj slib, tady je přesně to, co musíš dopsat do registrů. Vytvoř si soubor s koncovkou .reg - například agp1x.reg a do něj zkopíruj následující:

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\NVIDIA Corporation\Global\System]
    "ReqAGPRate"=dword:00000001

Po restartu by vše již mělo fungovat.

Standardní

Dikeeeeeeeec... slib dodrzen na jednicku!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. AGP kompatibilita (starsi karta vs novejsi deska)
    Založil Namornik v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 26.06.2004, 23:58

Pravidla přispívání