Citace Původně odeslal Kaspi Zobrazit příspěvek
No proste sem cekal od mobile CPU trochu vic
U toho SuperPI hodne zalezi na frekvenci a casovani pameti.Tobe bezi pameti asi 1:1 na 480 a me na 430,proto mas 36s.Me to ukazuje vetsinou 35s,obcas to hodi 34s.Je skoda,ze to neukazuje presneji.Me brzdi ta Adata pamet.Ten Kingston sel pri CL3 az na 512Mhz.Nasobic 9 me netrapi,de to i na 6x428,ale pameti sou stejne jako mam ted.Proste budu muset sehnat jinou pamet.
Zkousel si dat treba 9,5x250 nebo 9x260? Tvoje pameti to musi zvladnout 1:1 ne? Nevim kde ma tvoje deska strop a co ma za moznosti nastaveni.Tech 2,35Ghz u tebe je maximum?Jinak narust celkovyho skore v Aquamarku3 oproti tomu Sempronu 7x338 je cca 8000-8500,jen pro porovnani.
Ad pamate : jo, bezim 1:1, ak som isiel vyssie, uz som musel miernit casovanie. Max som skusal nieco vyse 250 pri CL3 (nieco ako 8-4-4-3 pri 2.8V).

Ad cpu: Problem je vsak v tom, ze CPU uz chce riadne pritopit. Fakt to potom dost hreje. Na predoslej doske soltek mi to chodil cpu na 10*240 / 1.525 V (bios) (real 1,54-1.57V). Na 10x250 som ho ani pri 1.55V v biose neudrzal stabilne, vzdy padlo prime (nic ine). Je to taky priemerny kusok, videl som lepsie aj horsie.
Polovicne nasobitele nemam (ani u solteku som nemal).
Na epoxe som este bios neflashoval.

Ad doska : sam som max neskusal. Mam ju nedavno - menil kvoli prechodu na PCIE.

Aquamarku3 vobec nemam, ani som ho hadam nikdy neskusal. Pouzivam len superPi a CpuMark2001.

Bezim teda na 2.35GHz, pretoze akekolvek zvysovanie frekvencie je nutne sprevadzat so zvysovanim napaj.napati, co vedie k nepomernemu zvyseniu tepla (cize aj hluku) pri minimalnom naraste vykonu.
Az sa budem nudit, mozem skusit kratkodobe nieko ako 10*245 (BIOS 1.55V) no trosku to bude musiet pockat.
Regards