2jbrachtl: Klidně si rejpej podle chuti, já tu jen říkám, že pro BFU není nějaký výrazný důvod na Win Vista z Win XP přecházet...
Proč také? Mě jedou na mojí konfiguraci naprosto v pohodě i XPčka a s nimi všechny běžně používané program, nemám tedy nejmenší důvod z důvodu rychlosti měnit operační systém.
Jinak co se týče té funkčnosti SW/HW - zajímavé je, jak generalizuješ stylem, že jede pomalu VŠECHNO VŠEMJak to můžeš tvrdit? Já osobně třeba ve svém okolí, nepočítám-li lidi z OC fora, neznám JEDINÉHO člověka, co by libovolnou dosavadní verzi Win Vista zkoušel. Ani betu, ani RC1, ani RC2. Takže soudit na absolutní funkčnost podle zkušeností poměrně malého (zatím) vzorku populace je přinejmenším odvážné...
S tou RAMkou je pravda někde uprostřed... 2GB je možná "moc" a 512MB je "málo". Souhlasím s tebou, že na 512MB se dají Win Vista poměrně pěkně spustit, ale otázka je, jak na tom půjde dělat při větším zatížení (viz třeba hry).
Takže suma sumárum - já osobně ten systém nezatracuju, určitě bude dobrej, nicméně rozhodně nehodlám spát před prodejnou, až ho budou uvádět do prodeje, abych ho měl "v košíku mezi prvními". Půlrok nebo rok si na XPčkách klidně ještě "vytrpím"![]()