Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: UV lampa na vyrobu PCB

Standardní UV lampa na vyrobu PCB

Zdravim.
    Ve skole jsme meli takovou hezkou skrinku na osvit fotocuprextitu pri vyrobe PLS fotocestou.
    Nejedna se totiz o klasicke horske slunicko na opalovani obliceje, ale o krabici ve tvaru kufru, kde se cuprextit s predlohou bezproblemu sevrou.

Nemate tip, kde by se neco takoveho dalo zakoupit?
    Naposledy upravil CompCrasher; 19.11.2006 v 14:28.
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Standardní Re: UV lampa na vyrobu PCB

noo sice to trosku nechapu ale kamaradi plsonaky osvecovali sodikovou lampou z poulicniho osvetleni u ktere se opatrne rozbije svrchni sklo s filtrem..
    priplesknout na sebe cuprextit s predlohou napr pomoci skla snad neni problem ..
    a taky si to trosku ujasni budto PCB (printed circuit board) nebo DPS (deska plosnych spoju) PLS nevim co v tomhle ohledu je
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

PLS je plosny spoj .
    No, to, co mam na mysli pro vyrobu PLS, je hotove zarizeni vcetne casovace. Viz. foto. Ve skole to kupovali asi pred deseti lety.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Imho uplně zbytečná věc, která bude stát balík
    Pořiď si tlumivku, startér a rtuťovou výbojku (příp. jen tlumivku a výbojku s integrovaným startérem). Rtuťová má více výkonu ve spektru UV než sodíkovka, proto je lepší. Výbojce rozbij vnější skleněnou baňku(nejlepší je rozmáčknout svěrákem v hadru). Reflektor použij libovolný z lampičky, příp. si udělej z kuprexitu.... ideál je, pokud seženeš výbojku s pro objímku E27 (s int. starterem), potom můžeš použít celou hotovou lampičku, jen přidáš tlumivku.

Tím získáš funkční osvit, u kterého na malých kouscích kuprexitu během pár desítek minut zjistíš optimální délku osvitu a výšku, z jaké svítit...... co potřebuješ víc??
    Pokud chceš ještě "držák" předlohy na kuprexitu, můžeš koupit osvetlovací rám, např: http://www.conrad.cz/osvetlovaci-ram+dp52104/ ale imho je to zbytečnost, stejně poslouží kousek izolepy, případně kousek křištálového skla, který seženeš za pár korun.
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Dik za radu. Zvazim, zda je lepsi usetrit a pracovat s tim, co jsi popsal, nebo zarizeni koupit http://www.conrad.cz/uvosvetlovaci-p...-32-w+dp52354/ .

No vidíš, jak jsem tě nevědomky nasměroval
    Jen pro představu: osvit, který jsem popsal tě vyjde do 500kč se vším všudy. Výsledky budou totožně jako s tím zařízením za více než 7000kč, můžu ti nafotit něco co jsem dělal, 0.1 mm tloušťka čar není problém
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling

projekční halogenove zarovky z kremenneho skla take nemaji integrovany UV filtr
    šaman: co takhle neco udelat s forem?
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Citace Původně odeslal CompCrasher Zobrazit příspěvek
    PLS je plosny spoj .
    No, to, co mam na mysli pro vyrobu PLS, je hotove zarizeni vcetne casovace. Viz. foto. Ve skole to kupovali asi pred deseti lety.
    kuurnik s tim jsem se jeste nesestkal (PLS) (no nic machrovani nevyslo )
    jinak pokud nemas v planu vyrabet kazdej den desitky plsonaku tak je investice do takoveho zarizeni imho zbytecna... po par pokusech budes delat i s tim bastlem luxusni plosnaky
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

já už pár let používám výbojku RVLX125 s odkleplou baňkou k plné spokojenosti, pokud je kvalitní předloha a dobře stříklý fotolak na DPS dají se dělat divy to stříkání odpadá v případě koupě kuprexu s fotovrstvou, já když už jej kupuju tak v GM a jsem maximálně spokojenej... tohle tam mají kvalitní. samotná expozice s mým vybavením netrvá dýl než cca 25s a 0,1mm čára se dá dosáhnout bez výrazných problémů... škoda že se v domácích podmínkách asi jen tak nedají udělat prokovy
    E2180@-0.1V udervolt Gigabyte DS4 P35, 2GB/800 RAM, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, WD 3200AAKS, CFI1009, Enermax Pro82 425W, E-MU1212m. Consumption: 80W (music playing/office work)

No, ja bych do toho za ty prachy normalne nesel, ale zvykl jsem si s tim pracovat a je to vicemene pohodicka . Na druhou stranu mi prijde cena te hracky dost premrstena na to, co v tom je.

Taky jsem narazil na UV zarovku, ktera by se dala mountnout do obyc lampicky, ale zivotnost mela 3 hodiny provozu .

Jeste to promyslim..

Citace Původně odeslal CompCrasher Zobrazit příspěvek

Taky jsem narazil na UV zarovku, ktera by se dala mountnout do obyc lampicky, ale zivotnost mela 3 hodiny provozu .

Jeste to promyslim..
    UV žárovka je opravdu na nic, vydrží pár hodin a osvit nic moc (Používal jsem nějakou Phillips 250W). Naproti tomu výbojka je zařízení na celý elekrtotechnický život, vydrží tisíce hodin.

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

zopar rokov som robil DPS starou ortutovou vybojkou bez ochrannej vrstvy zapojenej cez 250W tlmivku - celkove naklady na vyrobu boli nulove
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. NVIDIA - Biosy a flashovani
    Založil Masster v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 491
    Poslední příspěvek: 22.03.2013, 02:05
  2. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  3. Je to dlouhy, ale precteni stoji za to...
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 23:52

Pravidla přispívání