Konečně se mi podařilo přehrát ten firmware v GF256. Teď tam mám verzi 3.10.00.9, ale stále to není ono. Ta karta je fakt strašně divná. Jak jsem už psal, vždy po zapnutí pc najede jen s 16MB paměti a je naprosto v pohodě (až na nižší výkon). Když pc zrestartuju najede s 32MB, ale obraz je roztřepaný. Někdy to dělá víc a někdy míň. Zkusil jsem ještě pomocí POWERSTRIPu měnit frkvence jádra a pamětí. Klidně jede na 200/166MHz (paměti/gpu) a možná by dala i trochu víc. Jednou se mi dokonce stalo (to tam byl už ten nový fw), že jsem tam dal POWERSTRIPem právě myslím těch 200/166 odělal nějaké testy a pc vypnul. Po zapnutí karta najela s 32MB a obraz byl naprosto ok!! Když jsem spustil 3Dmark nestačil jsem civět na ten nárůst výkonu.

Už jsem si myslel, že to mám vyřešeno, ale podruhé se mi už toto nepodařilo nasimulovat. Karta je zase schopna klidně najet i s 32MB, ale jedině po restartu a s poškozeným obrazem. Zkusil jsem ji zvednou, popř. i snížit frekvence i přes bios editor, ale nepomáhá to.
Podle mě (jsem ale fakt laik), ta paměť nemůže být odvařená, když na ni někdy najede a někdy ne. A ona na ni fakt najíždí, viz. ten nárůst výkonu.
Ten člověk, co mi ten zázrak prodal, se dušuje, že o ničem neví. Prý ji koupil asi před rokem ze skladu AT comp. v Ostravě za 1000Kč jako 16MB a prý mu celou dobu fungovala úplně bez problému. Podle mě, ale dost kecá.
Kdyby Vás něco napadlo, co jsem ještě nezkusil, tak dejte vedět.
Dík